);
DVA DESETLJEĆA SPORTSKIH IGARA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

DVA DESETLJEĆA SPORTSKIH IGARA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Zahvaljujući ekipi iz Rogaške Slatine druženje poprima i međunarodni karakter

Udruga tjelesnih invalida LIO, koja okuplja osobe s invaliditetom na području Ludbrega, početkom mjeseca bila je domaćin 20. Međunarodnih sportskih igra za osobe s invaliditetom.

Na poziv za sudjelovanje odazvale su se udruge iz Varaždina, Koprivnice, Čakovca, Ludbrega, Ivanca, Đurđevca i Bjelovara, a međunarodni karakter susretu dala je prijateljska udruga iz Rogaške Slatine iz Slovenije.

– Cilj ovih sportskih igara je prvenstveno okupiti mlade osobe kako bi ih barem na kratko odmaknuli od računala i mobitela. Za sudionike smo pripremili četiri discipline u kojima se mogu okušati. Svatko si može odabrati ono što mu najviše odgovara. – kazao je Ivan Jagić, predsjednik Udruge tjelesnih invalida LIO koji je uputio pozdravnu riječ svim gostima te potom otvorio 20. Međunarodne sportske igre za osobe s invaliditetom.

U sportskom dijelu ekipe su se natjecale u visećoj kuglani za osobe s invaliditetom, stolnom tenisu, karikama i elektroničkom pikadu. Oko 13 sati slijedila je pauza za ručak te nastavak natjecanja.

Po završetku igara održano je i proglašenje pobjednika. No, bez obzira na osvojeni plasman, svi oni zajedno već su pobjednici sami po sebi. Članovima udruga osoba s invaliditetom daleko je važnije bilo druženje i opuštena atmosfera koja je vladala tijekom cijelog dana.

Prije početka samih igara, domaćine i goste posjetio je i gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić.

Betka Šeligo Plavčak

-Ja sam članica Udruge invalida Rogaška Slatina iz Slovenije. Već nekoliko godina zaredom dolazimo na sportske igre i druženja ovdje kod Udruge tjelesnih invalida LIO. Organizacija je odlična i jako nam je lijepo ovdje. To potvrđuje i činjenica da nam nije problem ni vožnja duga 2-3 sata. Uvijek se dobro zabavimo igrajući razne igre. Evo i danas ću se okušati u svima. –

 

Dražen Mustač 

-Ovdje sam stigao kao član Udruge invalida Koprivničko – križevačke županije. Nije mi prvi puta, mislim da je čak četvrti. Organizacija je dobra, društvo je dobro i svi se zabavljamo i veselimo. Okušat ću se u stolnom tenisu, tu sam najbolji. –

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content