Ove godine ponajbolji glazbenici s ludbreškog područja i njihova vjerna publika proslavili su dvadeset godina muziciranja u Starom gradu. Naime, u organizaciji Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak u dvorcu Batthyany održan je 20. koncert ‘Kroz generacije’.

     -Počeli smo točno prije 2 desetljeća i uspjeli zaslužiti epitet najstarije kulturno-umjetničke manifestacije koja se odvija u sklopu programa Dani ludbreške Svete nedjelje. U tih 20 godina prodefiliralo je mnogo muzičara, a od večerašnjih izvođača jedino je sopranistica Dubravka Krušelj, koja živi i radi u Zagrebu, nastupila svaki put. Nisu mogli doći neki glazbenici, koji zaslužuju naš poziv, jer studiraju u inozemstvu ili imaju seminare. Uvijek smo imali različite generacije glazbenika od učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola, preko studenata i onih koji su završili muzičke akademije pa sve do poznatih i priznatih glazbenika. Otuda i naziv Koncert ‘Kroz generacije’. – rekao je Branko Dijanošić, ravnatelj CZKI Dragutin Novak i glavni organizator ovog glazbenog događaja.

     Među odsutnima bio je i korepetitor Ivan Kolar koji je 8 godina pratio mlade glazbenike na klaviru, a koji je ovog ljeta otišao na privremeni rad u kanadski Vancouver. No, zato je i dalje organizatoru ostala na raspolaganju sveprisutna Jasminka Bontek koja je, u vrijeme godišnjih odmora, marljivo vježbala kako bi što bolje pratila izvođače.

     Sve je to publika i ove glazbene večeri znala prepoznati pa su izvođači više puta izlazili na pozornicu po zasluženi pljesak. A pljesak publike njima je zasigurno najveće priznanje za uspješnost i najveća nagrada za uloženi trud.

     Nastupili su: Dubravka Krušelj i Barbara Othman (sopran), Jelena Bontek (violina), Marko Novak i Fran Povijač (horna), Silvija Novak (klavir), Alen Vađunec (truba), Lovro Povijač (trombon), Marta Mihin (flauta) i Mihael Hižak (harmonika).

     Iznenađenje za publiku bio je glazbeni duo u sastavu Jasminka Bontek i Alen Vađunec. Duo je pratio Barbaru Othman prilikom izvođenja songa ‘Što će biti sutra’ iz mjuzikla Jalta Jalta. Posebnost se krije u činjenici da su članovi dua sami napisali notne zapise za ovu glazbenu preradu i zasluženo dobili veliki pljesak publike. Završnu točku ostvario je pak trio koji je odsvirao Koncertino za 2 horne i klavir op. 80 III. stavak. Horne su svirali Fran Povijač i Marko Novak, a na klaviru je svirala njegova sestra Silvija.

     Osim građana, svake godine pa tako i ove, izvođači su u publici imali i puno svojih prijatelja koji im pružaju svesrdnu podršku jer glazbenici se uvijek dobro slažu, razmjenjuju iskustva i međusobno pomažu. Stoga, možemo ustvrditi da smo opet prisustvovali nezaboravnom glazbenom doživljaju kakav i priliči okrugloj godišnjici.