U organizaciji Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ u svečanoj dvorani dvorca Batthyany ovog će se četvrtka 23. rujna, održati koncert Marijana i Mate Đuzela.

Pijanist Marijan Đuzel (1990) stekao je osnovno glazbeno obrazovanje u svom rodnom gradu Imotskom, gdje je u glazbenoj školi učio klavir kod Alenke Milano i rog kod Ivana Glibote. Gimnaziju i srednju školu (klavir u klasi Kosovke Čudine) završio je u Splitu. Klavir je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kao student Đorđa Stanettija. Studirao je i na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi Dubravke Tomšič, te je bio student Universität für Musik und darstellende Kunst Wien (klasa Jana Jiračeka von Arnima). Svoja pijanistička znanja usavršio je na Koninklijk Conservatorium u Bruxellesu kod Aleksandra Madžara.

Mate Đuzel, solo trombonist Orkestra HNK Split, rođen je u Splitu 1995. godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u Imotskom, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu magistrirao je trombon 2018. godine u klasi prof. Šime Vulelije. Jednu godinu studija proveo je i na ljubljanskoj Akademiji za glasbo u klasi prof. Dušana Kranjca (bilateralna razmjena).

Kao solist, dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, od kojih možemo izdvojiti Nagradu ”Darko Lukić” na 53. tribini ”Darko Lukić”, četiri prve nagrade na Državnom natjecanju HDGPP-a, četiri prve nagrade (od toga dvaput laureat natjecanja) na Međunarodnom natjecanju ”Daleki akordi” te prve nagrade na međunarodnim natjecanjima ”Bistrički zvukolik”, ”Woodwind & Brass” i ”SVIREL”.

Koncert će početi u 17:30 sati.