U sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje i 5. Hodočasničkog dana mladih Varaždinske biskupije, pjevačko društvo Trinitas organiziralo je tradicionalni koncert duhovne glazbe – DUGA.  Festival je održan posljednje subote u mjesecu kolovozu, a ove godine  proslavio je 21. rođendan.

Poslijepodnevni program hodočasničkog dana mladih započeo je katehezom i svetom misom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva. Nakon mise hodočasnici su krenuli prema Zavjetnoj kapeli gdje je i održan koncert velikog festivalskog zbora sastavljenog od više manjih zborova koji djeluju na području Varaždinske biskupije. Ova godina bila je rekordna po broju članova zbora. Naime, pred mnogobrojnu publiku stalo je čak osamdesetak pjevača i izvođača među kojima su bili članovi Zbora mladih Varaždinske biskupije, Trinitasa iz Ludbrega, Ihtisa iz Velikog Bukovca te dr.

Za uvježbavanje i vođenje zbora zaslužna je sopranistica Sofija Cingula te učenik Muzičke Akademije Edi Vugrinec koji je preuzeo dirigentsku palicu. Program je vodila vjeroučiteljica, a ujedno i članica zbora Nina Habijan. Festival je započeo zajedničkom molitvom publike i zbora koju je predvodio kapelan Kristijan Stojko.

-Danas smo ovdje da bismo slavili Gospodina. Kako bi to drugačije bilo nego onako kako najbolje znamo – pjesmom i molitvom. – priču je započela voditeljica Nina.

Veliki festivalski zbor izveo je dvadesetak skladbi te nekoliko solo izvedbi koje su bile popračene mudrim mislima i dijelovima propovjedi Svetog Oca. Trajanje druženja bilo je predviđeno na sat vremena, no zbor je svojim pjesmama i veselim raspoloženjem podigao atmosferu pa je publika tražila još pokoju izvebu uz uzvike: Hoćemo još!

Po završetku nastupa organizatori su se zahvalili svim sponzorima koji su pripomogli u pripremama. -Zahvaljujemo se Gradu Ludbregu koji je omogućio ovo naše okupljanje. Nadalje, monsinjoru Josipu Đurkanu i kapelanu Kristijanu bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Zahvaljujemo pekarama Beny, Centar i Bohnec kao i cvjećarama Kamelija, Ruža i Sandra. Tu su naravno i naši ton majstori, snimatelji te Radio Ludbreg.-

Osim sponzora veliku ulogu u cijeloj priči imala je i publika koja je pjevala i plesala zajedno sa zborašima i tako dokazala kako ovaj susret želi ponoviti i dogodine.

Nakon festivala održano je klanjanje mladih pred relikvijom Predragocjene krvi Kristove.