Žene iz Centra svijeta vrlo rado sudjeluje u raznim događanjima i manifestacijama koje uključuju djecu stoga iznimka nije bilo ni obilježavanje Dječjeg tjedna. Članice Udruge tom su prigodom obišle sve ludbreške vrtiće i priredile im zanimljive radionice. Prvi na redu bio je dječji vrtić Iskrica koji je radionicu imao 3. listopada, a dan kasnije usrećili su se i mališani iz „Radosti“. „Smjehuljica“ je pak svoje druženje zakazala za petak, 6. listopada, a mi smo odlučili zaviriti i saznati što su male ruke izrađivale.

Doznali smo da su u radionici sudjelovali maleni Lavići. Njih dvadesetak, uz malu pomoć članica Udruge i odgajateljice Jelene, izrađivalo je mozaik slike u okvirima od drveta sa prirodnim materijalima.

-Prvo smo lijepili drvo i sad dok se to suši mi slikamo temperama. – otkrili su nam mališani.

Djeca su pokazala veliko zanimanje pa su vješte ručice vrlo brzo svladale sve tehnike i za samo sat vremena radionica je rezultirala mnoštvom veselih slika uokvirenih drvenim okvirom.

Dan otvorenih vrata u dječjem vrtiću Smjehuljica

Petak je u dječjem vrtiću Smjehuljica ujedno bio i dan otvorenih vrata tijekom kojeg su svi zainteresirani roditelji imali priliku razgledati objekte vrtića, upoznati odgojiteljice i način rada te tako lakše odabrati vrtić za svoje dijete.

-Povodom dana otvorenih vrata, odgajatelji i tim dječjeg vrtića pripremili su raznolik program. Osim kraćih programa koji se provode tijekom cijele godine tu je i engleska radionica za najmlađu predškolsku dob, zatim folklorna sekcija, umjetničko-dramska te plesna sekcija pod vodstvom naših odgajateljica. – kaže Gordana Trnjak-Vajagić, vlasnica i voditeljica DV Smjehuljica.

Vrtić se tako predstavio nizom radionica, a posebno zanimljiva bila je ona u kojoj su se koristili prirodni neoblikovani materijali. – Ova radionica zapravo služi jačanju psihomotorike djece predškolske dobi jer sadrži mnoštvo manualnih radnji koje smo osmislili za naše mališane, a izvode se uz pomoć kukuruza, žireva i svih jesenskih plodova. Time smo ujedno i proslavili početak jeseni te dane kruha. – kaže voditeljica.

Atmosfera je tijekom cijelog dana uistinu bila vesela, a dodatno ju je podigao i rođendan malog Marka. – Ja danas imam rođendan i to sretan rođendan. Sad sam star 4 godine. – bila je prva informacija koju je podijelio s nama. Zatekli smo ga u izradi ježa. – Tijelo mu je od tjesta, a bodlje su od komadića slamćica. – otkrio nam je.

Osim s Markom kratko smo popričali i sa Ines. – Ja sam Ines i imam 4 godine. Ne! Ustvari imam 4 i pol. – Nju smo pak pronašli na radionici prirodnih neoblikovanih materijala. – Izrađujem cvjetove od lati kukuruza. – objasnila je.

Mark i Ines jedni su od sretnika koji imaju priliku boravit u DV Smjehuljica s obzirom na to da je lista čekanja za upis poduža. Potaknuta tom činjenicom voditeljica vrtića odlučila se na izgradnju novog prostora radi prilagodbe kapacitetima i opsegu posla. – Dobili smo potrebne dozvole i sada smo u procesu pronalaženja izvođača radova. Novi vrtić nalazit će se na parceli na križanju Ulice Franje Tuđmana i Ulice Tina Ujevića. – kaže Gordana Trnjak-Vajagić.

Time će dječji vrtić Smjehuljica dobiti prostor u kojem će moći primiti veći broj djece, ali i povećati broj zaposlenih teta odgajateljica.

.