Drugi vikend Welcome Spring festivala donosi orijentacijsko trčanje i Crazy Hill Trail utrku

Drugi vikend Welcome Spring festivala donosi orijentacijsko trčanje i Crazy Hill Trail utrku

Welcome Spring svakog vikenda u Ludbreg donosi uzbudljiva sportska događanja. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom. Ovog vikenda na rasporedu su orijentacijske utrke i popularni Crazy Hill Trail.

U subotu, 26. ožujka, Orijentacijski klub Varaždin organizira dvije orijentacijske utrke u sklopu manifestacije Welcome spring LUDBREG 2022. Rekreativci i zainteresirani građani mogu se natjecati u OPEN kategoriji bez obzira na poznavanje vještina orijentacije. Program na Otoku mladosti počinje u 10:30 sati.

-Građani Ludbrega tako imaju jedinstvenu priliku u vlastitom se gradu iskušati u ovom zanimljivom sportu. Tu subotu, po čitavom gradu Ludbregu protrčavat će šarene majice naših orijentacista. Pogled će im biti prikovan u kartu, a otkrit će možda neke tajne Ludbrega koje ni Ludbrežani ne znaju. Upoznajte Ludbreg na poseban način, možda se uspijete i izgubiti! – poručuju organizatori.

U nedjelju, 27. ožujka, slijedi osmo izdanje Crazy Hill Trail running utrke koja je svojevrsno putovanje kroz prekrasan krajolik ludbreških i kalničkih brežuljaka i šuma. Utrka počinje i završava u zelenoj oazi u samom centru Ludbrega, Otoku Mladosti.
-Za natjecatelje smo priredili TRI staze. One spremnije i iskusne trkače očekuje staza od 34 km sa 1.040 m uspona i isto toliko silaska (RED), a za sve ostale trkače, rekreatiativce i planinare priredili smo lakšu stazu od 16 km s 415 m uspona i silaska (BLUE), te dodatno i najlakšu stazu od 10 km i 215 m uspona i silaska (GREEN). Staze će biti u potpunosti označene – kažu u Športsko-rekreativnom društvu BSV Ludbreg.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content