);
Dragovoljnim radom do novog krovišta

Dragovoljnim radom do novog krovišta

Prvog vikenda u studenom u klupskim prostorijama nogometnog kluba Gora u Globočecu Ludbreškom okupilo se puno ljudi. Povod nije bila nogometna utakmica NK Gora jer prvenstvo je prije dva tjedna prekinuto već potreba da se urede klupske prostorije, točnije krovište. Nakon kratkog dogovora dečke je na posao uređenja dotrajalog krovišta rasporedio klupski predsjednik Danijel Pišpek.

-Nakon berbe kukuruza i sjetve žitarica dogovorili smo ovu akciju i zaista se puno članova Kluba dragovoljno odazvalo tako da smo istovremeno radili na obje strane krovišta. Dosad su gore bile bitumenske valovite ploče loše kvalitete koje su se pod utjecajem vremena deformirale pa je na mjestima krovište prokišnjavalo. Sada smo stavili ploče od profiliranog lima tako da smo na duže vrijeme osigurali objekt od propadanja. – rekao je Danijel.

Dečke je poslužilo vrijeme pa su novo krovište uspjeli završiti u roku od dva dana, u petak popodne i cijelu subotu sve do mraka. Osim za angažman i brzinu izvođenja članove NK Gora treba pohvaliti i za odaziv jer ljudi se sve rjeđe odazivaju na dragovoljne poslove. Ovdje to nije bio slučaj, a osim velikog odaziva nogometaša krovopokrivačku akciju pomogli su i ostali mještani te cure koje su dečkima pripremale hranu.

-Ukupna površina krovišta iznosi 280 metara četvornih, a vrijednost utrošenog materijala je oko 40 tisuća kuna. Novac smo namaknuli prijavom na županijski natječaj, dio sredstava dao je Mjesni odbor Globočec Ludbreški, nešto smo prikupili i od donacija, a jedan manji dio su vlastita klupska sredstva. Vjerujemo da će nas Grad Ludbreg financijski popratiti u našem sljedećem projektu, a to je uvođenje grijanja. – pojasnio je Danijel Pišpek, klupski predsjednik.  

Inače, nogometaši NK Gora natječu se u trećoj županijskoj nogometnoj ligi Skupina Ludbreg gdje nakon deset odigranih kola drže pretposljednje mjesto na ljestvici sa šest osvojenih bodova. U petom kolu pobijeđena je Podgora u Bolfanu, a jedina pobjeda na domaćem terenu ostvarena je u devetom kolu protiv Karlovca. Vjerujemo da će ova akcija dodatno homogenizirati ekipu, a poboljšani uvjeti za treniranje doprinijeti boljim rezultatima ekipe na travnjaku boje novog krovišta. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content