);
Doznajte što sve donosi ovogodišnji ‘Welcome Spring’ festival

Doznajte što sve donosi ovogodišnji ‘Welcome Spring’ festival

Ludbreg, „centar svijeta“ će u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući drugom izdanju festivala „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju. Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska događanja. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom. Welcome Spring sastoji se od niza vikend-događanja, traje četiri tjedna.

Prvi vikend festivala donosi tradicionalnu cestovnu Centrum Mundi utrku na kojoj natjecatelji mogu birati između dvije staze, one od 4 km za rekreativce te one od 10 km koja se boduje za Kup sjeverozapadne Hrvatske. Ono što je još važno istaknuti je da su za ovu utrku startnine besplatne jer povodom dana Grada, Ludbreg časti startninama te se je jedino potrebno prijaviti. Više o utrci doznajte OVDJE.

Drugog vikenda održavanja Welcome spring festivala održat će legendarna Crazy Hill Trail utrka u organizaciji BSV-a Ludbreg, a koja će se trčati na tri staze: zelenoj (10 km), plavoj (16 km) i crvenoj (34 km), kako bi svoje mjesto u njoj mogli pronaći trkači svih profila. Prijave se potvrđuju uplatom startnine koja iznosi 130,00 kuna. Start i cilj biti će na Otoku mladosti. Više o utrci doznajte OVDJE.

Na rijeku Bednju, koja protiče samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje. Trećeg vikenda sve zaljubljenike u kajak i veslanje očekuje Watermark utrka na Bednji. Natjecatelji će na utrci moći nastupiti u kategorijama – kanu, kajak, rafting (R4) i ostalo (npr. SUP) – detaljne informacije možete potražiti na Facebook stranici eventa. Više o utrci doznajte OVDJE.

Posljednji vikend Welcome Spring outdoor festivala rezerviran je za biciklizam. Očekuje nas uzbudljivu biciklističku gravel utrku oko planine Kalnik. Kružna utrka oko Kalnika, duga 77 km i s 1302 metra ukupnog uspona vozi se po uglavnom makadamskim putevima i pravi je izazov za sve ambiciozne bicikliste željne nadmetanja. Više o utrci doznajte OVDJE.

POPRATNI PROGRAM

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content