);
Donosimo program ovogodišnjeg 25. Haiku susreta u Ludbregu

Donosimo program ovogodišnjeg 25. Haiku susreta u Ludbregu

Susreti haiku-pjesnika u Ludbregu postali su tradicija, a sam grad prepoznat je kao jedan od gradova-centara haiku poezije. Prvi ludbreški haiku susret održan je 1997. godine, a godinu kasnije započelo je i kontinuirano tiskanje zbornika radova, koji je s vremenom postao međunarodan jer se u njemu objavljuju i radovi pjesnika iz susjednih država.

Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak”, organizator ove manifestacije, na svojim je mrežnim stranicama objavio kako je na ovogodišnji natječaj svoje haikue poslalo sto četrdeset četvero (144) autora iz Hrvatske (80), Srbije (15), Bosne i Hercegovine (10), Slovenije (7), Bugarske i Italije (po 5), Poljske i Sjedinjenih Američkih Država (po 3), Crne Gore, Kanade i Mađarske (po 2), Belgije, Grčke, Filipina, Francuske, Indije, Njemačke, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Švicarske i Velike Britanije po 1.

Ukupno su, zajedno s haikuima pristiglim za natječaj “Afrodita”, stigla 764 haikua od čega je u zbornik uvršteno 450 haikua. Po jedan objavljeni haiku ima devetnaestero autora, po dva četrnaestero autora, po tri pedesetero autora, po četiri tridesetero autor, po pet osamnaestero autora i po šest haikua desetero autora. Haikui triju autorica nisu, nažalost, zadovoljili kriterije za uvrštenje u zbornik. – poručuju iz Centra za kulturu i informiranje ‘ D. Novak’.

Haiku zbornik 2022. biti će predstavljen na ovogodišnjem 25. Haiku susretu u Ludbregu koji će se održati ove subote, 11. lipnja, u svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 12 sati.

U nastavku pogledajte program 25. Haiku susreta u Ludbregu:

12:00 sati –  Predstavljanje haiku zbornika – dvorac Batthyany

12:30 sati – Nagrada Gavran  – objava nagrađenih i pohvaljenih

12:40 sati – Afrodita – dodjela nagrada za erotski haiku

13:00 sati – Razgledavanje izložbe Vilima Svečnjaka u dvorcu Batthyany

13:10 – 14:10 sati – Origami radionica – Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ –  radionicu će voditi ludbreški origami majstora g. Dragutina Gerića

14:10 – 14:30 – Šetnja do japanskog vrta na Otoku mladosti gdje je postavljena spomen ploča osnivaču Haiku susreta Ludbreg Zdenku Oreču – šetnja šetnicom uz rijeku Bednju na kojoj su postavljene info ploče o povijest Ludbrega

14:30 – Povratak u centar grada i domjenak

Prijave za domjenak nakon susreta primamo do 8. lipnja, i to putem telefona: 042 306 114 ili putem e-maila:info@czkidn.hr

U Haiku susretu sudjelovat će i Bonsai udruga ‘Sjeverozapad’ koja će ‘začiniti’ prostor svečane dvorane dvorca Batthyany s nekoliko primjeraka bonsai drvca.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content