Na blagdan svetog Florijana 4. svibnja, zaštitnika vatrogasaca, DVD-a Ludbreg preuzeo je dva vozila iz donacije koju su u Ludbreg dovezli članovi Vatrogasne postrojbe okruga Nottingham iz Velike Britanije. Donacija se sastoji od jednog vozila za tehničke intervencije. Drugo koje je dijelom donacija jer je DVD Ludbreg uplatio dio vrijednosti vozila, a radi se o vozilu samo s podvozjem, pa ga očekuje nadogradnja.
-Vozila su godine proizvodne 2002. i zamijenit će puno starija vozila u garažama vatrogasnog doma u Ludbregu i bit će funkcionalnija. Vozilo je za tehničke intervencije jako će nam puno značiti jer u zadnje 4 godine se broj tehničkih izjednačilo s brojem protupožarnih intervencija. Takvo vozilo je neophodno za brzu reakciju, a ima puno dodatne opreme. Na vozilo s podvozjem u suradnji s Gradom Ludbregom izvršit će se dogradnja cisterne za vodu, a procjenjujem da je vrijednost donacije barem pola milijuna kuna.- kaže Jurica Havaić, zapovjednik DVD-a Ludbreg i Vatrogasne zajednica Grada koji je s predsjednikom društva Nenadom Cindorijem preuzeo ključeve. Vozila će dodatno podići vatrogasnu spremnost DVD-a i javne vatrogasne postrojbe, a gosti iz Engleske tijekom boravka u Ludbregu educirali su ludbreške vatrogasce o korištenju vozila i njihove opreme.
Na prigodnoj svečanosti ispred Vatrogasnog doma gradonačelnik Dubravko Bilić zahvalio je Stjepanu Kovačeku iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije koji već dugo surađuje s donatorima, Vatrogasnom postrojbom okruga Nottingham iz Velike Britanije, na koordiniranju projekta donacije u Ludbreg.                                                              –Donatori iz Nottinghama nisu prvi puta u našoj sredini, nikad ne dolaze praznih ruku. Njihova donacija za Grad, DVD i Vatrogasnu zajednicu Grada je veliki događaj. Ovo je prvi korak, vozila traže malo prilagodbe i nadgradnju opreme. To je drugi korak kojeg moramo realizirati u idućem razdoblju, te učiniti sve da DVD Ludbreg bude opremljen kako treba, a vozila u funkciji naših sugrađana. Vatrogasci su uvijek spremni i prvi u zaštiti građana i imovine, a  Gradu jednostavno ne može bez njih. Iskreno se nadam da će vozila ponajviše služiti za preventivu, prezentaciju, vježbe i educiranje vatrogasaca, a najmanje za gašenje požara i druge intervencije. – rekao je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.
Primopredaji vozila bio je nazočan i Dejan Ivanušec, v. d. zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.
Vatrogasna zajednica županije gostima je uručila srebrne i brončane medalje za njihove vrijedne donacije, a Grad Ludbreg plakete i prigodne poklone. DVD Ludbreg je u znak odlične suradnje na protupožarnoj zaštiti uručio priznanje Gradu i osobno gradonačelniku Ludbrega.