Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH najavljeno je što nas po pitanju mjera očekuje iza 10. siječnja. 

Ministar Božinović kazao je kako do popuštanja mjera neće doći. -Imajući u vidu našu situaciju i situaciju u europskom okruženju, nema utemeljenja za popuštanje mjera koje su na snazi. – poručio je.

– Najveći broj hospitaliziranih imali smo  21.12 – 2956, danas ih je 2251, 19.12. smo imali 306 priključenih na respiratore, a danas ih je 194, 21.12 383 bolesnika smo primili u bolnice, a danas 215. Vjerujemo da sve to ukazuje na smanjenje širenje infekcije, ali nema mjesta opuštanju i dalje moramo biti oprezni. Ovaj virus je nepoznati protivnik, negdje raste jako velikom brzinom. I nema mjesta popuštanju. – dodao je ministar Beroš.

-Mi jesmo razgovarali o situacijama u kojima bi se neke od mjera popuštale, ali se situacija strahovito brzo mijenja i imali smo nekoliko nepredviđenih situacija, prije svega mislim na potres i pojavu novih virulentnijih sojeva, jako je teško držati se semafora. Ali treba reći da smo mi još uvijek iznad toga što smo odredili da bi razgovarali o tome što ćemo ukinuti a to je da 14 dana traje incidencija niža od 300, to bi trebao biti okidač za ukidanje nekih od ovih mjera, to nismo još dosegnuli.- poručio je Capak.

Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama, radu trgovina i javnom prijevozu tako se produžuju do 31. siječnja.