Početkom mjeseca Grad Ludbreg raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju POS stana u Ludbregu. Na posljednjoj održanoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su donijeli Odluku o uključivanju u program izgradnje stanova po Programu društveno poticajne stanogradnje. Cilj je omogućiti građanima zadovoljavanje stambenih potreba uz mogućnost kupnje stanova po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

– Tom Odlukom zapravo započinjemo završni proces ugovaranja stanova s APN-om iz sustava poticajne stanogradnje. Odlučili smo se na model koji će omogućiti gradu i mladim ljudima, odnosno onima koji nemaju stan bilo da su iz Ludbrega ili okolice, da na jedan prihvatljiv i pristupačan način kupe stan – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Grad Ludbreg još je početkom mjeseca uputio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz Programa POS-a na području Grada Ludbrega.

Javni poziv otvoren je do 31. listopada i važno je da se prikupi čim više iskaza interesa od strane zainteresiranih osoba. APN će na temelju tih prijava odlučiti koliko stanova će se graditi, odnosno koliko će ih biti u ponudi. U slučaju da prikupimo nekoliko prijava gradit će se tek nekoliko stanova i time ćemo završiti priču, a svi koji razmišljaju sad da bi možda mogli ići u rješavanje stambenog pitanja putem ove mjere neće više moći tu mogućnost koristiti – rekao je gradonačelnik Bilić.

Obrasci koje je potrebno ispuniti nalaze se na mrežnoj stranici Grada Ludbrega, a njihovim ispunjavanjem ne obvezuje se na kupnju stana.

– Iskaz interesa nije obvezujuć, od kupnje stana može se odustati sve do potpisa Ugovora. U Ludbregu nema slobodnih stanova za kupnju. Stoga vjerujem da je ovakav način kupnje stana, uz fiksnu cijenu, dobra prilika za sve one koji upravo Ludbreg odaberu za mjesto stanovanja – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Autor fotografije: Aleksandar Horvat