Mjesni odbor Hrastovskog i ove je godine ispred društvenog doma organizirao darivanje djece. Članovi mjesnog odbora svake godine nastoje osmisliti nešto novo kako bi podjela poklon slatkih paketa ostala djeci u što trajnijem sjećanju.

-Pošto još uvijek nema snijega ipak smo uspjeli organizirati dolazak Djeda Mraza na saonicama koje su s unutarnje strane imale male nevidljive kotače. Saonice na kotačima djelo su ‘Novomarovskih konjara’ pristiglih iz Brezničkog Huma. Njih su pratili naši domaći konjari iz Hrastovskog, a ulogu Djeda Mraza odigrao je također naš mještanin Kruno Marković. – rekla je Brankica Kovaček, predsjednica MO Hrastovskog.

Poslije podjele darova kod raspela na križanju s glavnom ulicom zapaljena je treća adventska svijeća. Prigodnu molitvu održao je župni vikar Mislav Mikac, a tridesetak mještana pjevalo je adventske pjesme. Nakon toga prisutni su se osvježili kuhanim vinom, a djeca su se fotkala s Djedom Mrazom na sanjkama. Zatim su svi okružili pastirsku vatru oko koje su pjevane božićne pjesme. Kad se smračilo održan je kratki vatromet koji se također dojmio mališanima koji su dobili darove. Ukupno je podijeljeno 90 paketa.