Dječji salon Pinokio – uz trgovinu pokrenuli i vlastitu proizvodnju

Dječji salon Pinokio – uz trgovinu pokrenuli i vlastitu proizvodnju

Kada je Tanja Dijanošić čekala svoje prvo dijete, uvidjela je koliko je slaba ponuda odjeće, ali i opreme za novorođenčad u Ludbregu. Tako se stvorila ideja o otvaranju trgovine.

Dječji salon «Pinokio» specijalizirana je trgovina dječjom opremom i odjećom koja posluje od lipnja 1990. godine. U vrijeme otvorenja bili su prva i jedina specijalizirana trgovina za djecu u Ludbregu i šire.
– Nekako nas je vlastita potreba dovela do ideje koja se pokazala odličnom. Prihvaćenost i prepoznatljivost od strane kupaca bila je dokaz tome – kaže nam Tanja Dijanošić.

Već sljedeće godine, zbog velike potražnje, došlo je do proširenja poslovanja i otvaranja nove trgovine u Koprivnici. Svoju djelatnost su obogatili 2004. godine s vlastitom proizvodnjom dječje odjeće, odjeće za krštenje, pelena, jastučića, posteljina i ostalih dječjih potrepština.

– Uvijek se vodimo interesom i potrebama kupaca. Kako je rastao interes za takvim proizvodima tako smo uvidjeli da je vrijeme da pokrenemo vlastitu proizvodnju. Naši se proizvodi mogu pronaći u brojnim trgovinama diljem Hrvatske. Pratimo trendove, ali i kvalitetu pa tako primjerice i danas u ponudi imamo jastuke za nošenje beba kakvi su bili popularni i prije 30 i više godina – otkriva Tanja. Po jednom se pak proizvodu ističu, a to je dječja posteljina s cvijetom lavande.

U poslovanje je, uz vlasnicu Tanju Dijanošić uključena i cijela obitelj što uvelike doprinosi uspješnom poslovanju ovog salona. Često su sudjelovali u raznim humanitarnim akcijama te darivali opremom odjele pedijatrija u bolnicama u Koprivnici i Varaždinu kao i dječje vrtiće. Uvijek su se rado odazivali na sajmove i manifestacije koje je organizirao Grad Ludbreg ili Turistička zajednica grada Ludbrega. Iza ovog dječjeg salona je 30 godina uspješnog rada i poslovanja i mogu biti ponosni što su kroz svoje poslovanje i proizvode bili uključeni u djetinjstvo i odrastanje mnogih ludbreških generacija, a i šire.

-Osjetili smo pandemiju, ali i tu smo odlučili krenuti za potrebama tržišta, a to su prvenstveno maske – kaže nam Tanja. Prednost ne vide ni u trgovačkim centrima, ali zahvaljujući vlastitoj proizvodnji i tome su doskočili.
– Većina specijaliziranih dječjih trgovina u trgovačkim centrima ima naše proizvode pa nam to olakšava situaciju – kaže Tanja.

Za svoj dugogodišnji rad ove su godine nagrađeni Plaketom Grada Ludbrega. – Bilo bi neiskreno reći da ne godi. Svakako godi, srcu, duši i egu. Dokaz je to da vrijedite i da ste nešto dobro napravili – zaključuje Tanja.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content