U okviru sajma cvijeća Flora Centrum Mundi 2018 u krugovima Centra svijeta održani su 7. dječji folklorni susreti. Nastupilo je oko 250 mladih folkloraša iz osam skupina odnosno kulturno-umjetničkih društava i to: Ludbreško Sunce, KUD Seljačka sloga Donja Dubrava, KUD Sijač iz Lučkog, KUD Elizabeta Jalžabet, KUD Ježek Beretinec, Ogranak Seljačke sloge Buševec, KUD Preslica iz Zagreba te kao domaćin i organizator KUD Anka Ošpuh. Naši su ujedno probili led te nastupili prvi, a plesne koreografije uvježbale su Maša Horvat i Julija Biškup.

     -Svaka folklorna skupina predstavila se s tri do četiri plesne izvedbe tako da su ljubitelji narodnih plesova mogli uživati u 90 minutnom programu. Mi smo nastupili s malom i srednjom folklornom skupinom, a izveli smo zagorske plesove uz pratnju tamburaškog sastava Glazbenog odjela OŠ Ludbreg kojeg vodi Nikola Horvatić. – rekla je Maša.

     Prije samog nastupa na trgu, mladi plesači i njihovi voditelji krenuli su u povorci iz perivoja dvorca Batthyany te prošetali između štandova s cvijećem. Zbog toga se teško bilo odlučiti u što gledati jer pogledi su bili ‘zarobljeni’ i cvijećem i mladim folklorašima u prekrasnim narodnim nošnjama. Do novog plesnog susreta dogodine!