);
Dječji buvljak – Održan 4. Ludbreški dječji sajam

Dječji buvljak – Održan 4. Ludbreški dječji sajam

Ulaganje u dječju odjeću koja se preraste za nekoliko mjeseci s godinama je postajalo sve veće opterećenje za mnoge roditelje. Loša gospodarsko-socijalna situacija primorava mnoge na snalaženje pa su tako sve popularniji sajmovi rabljene odjeće. Jedan takav održan je sredinom rujna u prostoru Lovačkog doma Ludbreg.

-Ovo je četvrti sajam koji se održava na području Ludbrega. Prvi smo imali prošle godine upravo ovdje u Lovačkom domu, zatim na glavnom ludbreškom trgu te u domu u Hrastovskom. Vremena su takva kakva jesu, a svi znamo da se dječja garderoba nosi možda jednom ili dva puta jer djeca prerastu. Ovakvi sajmovi pružaju mogućnost roditeljima da uz simbolične cijene obuku djecu za cijelu sezonu. Robe ima svakakve, od male, srednje do velike, za svakoga po nešto.  – kaže Nino Ivanuša, organizator sajma.

Iako im vrijeme nije išlo na ruku, uspjelo se okupiti desetak prodavača. Cijene su se kretale od 5 do 50 ili 100 kuna,  ovisno o tome što se prodavalo; odjeća, obuća, dječje igračke ili oprema. -I mi imamo djecu pa i mi na taj način kupujemo i prodajemo neke stvari. Ovako možemo pomoći jedni drugima. – kaže Nino kojem je u organizaciji sajma pomogla supruga.

Prodajna mjesta moraju se unaprijed rezervirati, a cijena im je simboličnih 10 kn. – Prije svakog sajma napravimo najavu preko naše Facebook stranice i plakata koje poljepimo po gradu i okolnim selima, a na kojim je vidljiv naš broj telefona i e-mail adresa. Na taj način nas mogu kontaktirati svi koji su zainteresirani. Zatim se ovisno o interesu pronađe prostor za održavanje. –

Posjetitelji sajma imali su priliku obnoviti garderobu za djecu po jeftinim cijenama, a bilo je uistinu svega; od majica, hlača, cipelica, čizmica do balonera, skafandera pa i autosjedalica.

Za sve koji su propustili ugrabiti priliku, organizatori najavljuju još jedan Ludbreški dječji sajam. – Ovisno o reakciji kupaca i izlagača, postoji mogućnost da do kraja godine organiziramo još jedan sajam i to naravno u nekom zatvorenom prostoru s obzirom na doba godine. Želja nam je da u narednim godinama probamo barem dva puta godišnje organizirat neki sezonski proljeće/ljeto, jesen/zima sajam. –

Nadamo se da će ubuduće sajmovi rabljene dječje odjeće biti još popularniji, na radost roditelja koji po pristupačnim cijenama mogu kupiti dobro očuvane a ponekad i nikad nošene komade odjeće i obuće.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content