Ludbreg, osim što se može pohvaliti uspješnim sportašima, robotičarima, matematičarima, i umjetnicima, može se pohvaliti i sa mladim glazbenim nadama. Naime, u rujnu prošle godine osnovan je dječji bend Živa vatra kojeg čini skupina malih prijatelja koji zajedno pohađaju dječji vrtić Radost. Bend su osnovali samoinicijativno nakon što im je rečeno da će njihova vrtićka grupa nastupati u dvorani Centra za kulturu i informiranje povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba. Nakon razgovora sa tetama iz vrtića koje su dale odobrenje, bend se oformio i krenuo sa pripremama za prvi nastup.

-Ideja o osnivanju je bila njihova kao i odabir naziva benda. Imali su prvi nastup u sklopu vrtića, pjevali su pjesmu Moja baka pleše Rock ‘n’ Roll. Tijekom izvedbe sam ih malo promatrao nakon čega sam došao na ideju da bi svojom nastupom mogli otvorit ovogodišnju motorijadu na Otoku mladosti. Tu je sve krenulo. – objašnjava Antonio Štefanek, vokal ludbreške rock grupe Wanted5 koji je preuzeo odgovornost pripremanja i uvježbavanja članova za nastupe budući da posjeduje svu potrebnu opremu, ali i zbog činjenice da su njegovi sinovi Lukas i Fran članovi mladog benda.

Bubnjeve svira Maksim Modrić, bas gitaru Jan Prasnički, solo gitaru Simon Travanić, ritam gitaru Robi Vuković i Antonio Đuran, gitaru Lukas Štefanek dok je glavni vokalist i frontmen Fran Štefanek.

-Imali smo tri probe na kojima smo uvježbavali tekst i pokrete, ali njima to naravno nije bilo dosta, pa su mjesecima prije nastupa vježbali gdje god su stigli, a najviše u vrtiću. Pripremama su pristupili jako ozbiljno, pa su probe bile vrlo energične – kaže Antonio.

Na ludbreškoj motorijadi nastupili su sa pjesmom Motori koju u originalu izvode Divlje Jagode te pjesmom Kao grom Opće opasnosti. Prije nego što su stupili na pozornicu kratko su razgovarali sa nama i otkrili kako uopće nemaju tremu i kako jedva čekaju da pokažu što znaju. Iako još nisu savladali tehnike sviranja gitare i bubnjeva, svojim glasovima to itekako nadoknađuju što potvrđuje i ogroman pljesak publike na kraju svake izvedbe. Najveći fanovi mladog benda su zasigurno roditelji koji s veseljem prate svaki nastup svojih mališana.

Živa vatra sljedeći nastup planira odraditi 1.7. na motosusretu u Varaždinskim Toplicama. Ako još niste imali prilike prisustvovati njihovoj izvedbi poznatih hitova svakako ih dođite podržati, mi vam garantiramo da nećete požaliti.