Proslave rođendana u specijaliziranim dječjim igraonicama posljednjih su desetak godina u Hrvatskoj postale veoma popularne.

Iznimka nije ni Ludbreg u kojem već sedam godina posluje igraonica „Turbo“ u vlasništvu obitelji Vručina, jedina takva u okolici.

– Suprug Bojan profesionalni je nogometaš i radi njegove karijere sedam smo godina živjeli u inozemstvu. Tamo sam se kao majka  često susretala s dječjim igraonicama. Nakon što smo se vratili živjeti u Ludbreg došla sam na ideju da bi nešto slično mogli otvoriti ovdje. Vlastiti prostor smo imali, a ponude takvog sadržaja na ovom području nije bilo. Idealna kombinacija. – započinje priču Aleksandra Vručina.

Uz to, motivacija im je bila i činjenica da su i sami roditelji, pa su, kažu, znali što djecu najviše veseli, a to je dobro društvo u veselom prostoru – ono što „Turbo“ igraonica uistinu i jest.

Prostor veličine 260 kvadrata u Koprivničkoj ulici na broju 5 mjesto je prepuno šarenila i raznovrsnih igračaka. Poligon, didaktičke igre, bazen s lopticama, tobogan, bebe, barbike, medvjedići, autići, karaoke, PS3, stolni nogomet, biljar, pikado, zajednička blagovaonica samo su dio sadržaja koji se nudi. Igraonica je namijenjena djeci u razdoblju od 3 do 12 godina. Za one mlađe potrebna je roditeljska pratnja.

– Igraonica kao igraonica ne donosi veliki profit. Roditelji kod nas još uvijek nemaju tu naviku ostavljanja djece u igraonici, kako zbog užurbanog načina života tako i zbog prenatrpanosti školskim obavezama i slično. Otvoreni smo dva dana u tjednu po dva sata, a sat vremena igre stoji 10 kuna. –  kaže Aleksandra.

Međutim ono za što postoji sve veći interesu jesu organizacije rođendanskih proslava.

– Stvarno se vidi povećanje potražnje unazad nekoliko godina. Roditeljima je jednostavnije organizirati dječji rođendan kod nas nego doma sve pripremati pa onda kasnije pospremati, posebice onima koji žive u stanovima u kojima baš nemaju prostora za dječju igru. Uz to naravno gleda se i kvaliteta usluge koja je na nivou. Djeca ne lažu, ako im je bilo super to će i reći, jednako kao i kad nije. Mi za sada nismo čuli niti jedan njihov negativan komentar.– zadovoljna je vlasnica koju mališani na ulici prepoznaju kao turbo tetu. To je, kaže Aleksandra, znak da dobro radiš i da te djeca vole.

Više o TURBO igraonici čitajte u idućem broju Ludbreških novina koji izlazi sutra, 30. listopada.