Radionica za djecu „Slušam, pričam, stvaram“ u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ već je dobro poznat program na kojem se svake srijede okuplja grupa djece koja sluša priču prigodne tematike, zatim o njoj razgovara te potom kreće u kreativno izražavanje.

Svi znamo da je veljača mjesec koji je posvećen ljubavi stoga ne čudi da su i radionice u ovom periodu posvećene upravo toj temi.

Prva radionica održana je 5. veljače kada se čitala priča „Kako su se ženile ptičice“.

– Poneseni temom, djeca su se raspričala o tome da su u školi i vrtićima radili srca i ptičice, pa čak i gusjenicu u obliku srca. A priči da li su oni zaljubljeni, tko se kome sviđa… nije bilo kraja. – poručuju iz knjižnice.

U kreativnom dijelu bojale su se ptičice i srčeka.

Na idućoj radionici održanoj 12. veljače čitala se priča „Valentinovo“.

– Na taj dan zaljubljeni svojim simpatijama, ljubavima poklanjaju simbolični poklončić kako bi izrazili svoje osjećaje. U ovoj našoj priči jedan je dječak bio zaljubljen u djevojčicu Božicu i napisao joj je čestitku. Djevojčice iz grupe šapnule su teti Jasnici kome će napisati čestitke, a to su naravno bile za dečke u koje su zaljubljene, za prijatelje, mamu, tatu i jednu seku. – poručuju voditelji radionica.

Kreativni dio također je bio posvećen izradi srca od kartona koja su se pričvršćivala na drvene štapiće.

Foto: Gradska knjižnica i čitaonice “Mladen Kerstner”