);
Devetnaestero mladih osoba zakoračilo u svijet izviđaštva

Devetnaestero mladih osoba zakoračilo u svijet izviđaštva

Proteklu će subotu devetnaestero mladih s ludbreškog područja pamtiti po polaganju izviđačkog zavjeta kojim je započeo njihov izviđački put.

Svečanom ceremonijom, u uniformama i s maramama oko vrata te uz svjetlo izviđačke vatre, Anton Lovrić, Fabian Šiljević, Luka Kosec, Anđelina Novosel, Mia Bračko, Lorena Namjesnik, Marko Štimac, Matija Valjak, Niko i Tara Kovačić, Luka Hižak, Vito Zrno, Leon Posavec, Vanessa Šiljević, Maja Elena Kapusta, Sara i Tena Bešvir, Anja Premec i Iva Zdelar postali su članovi Odreda izviđača Ludbreg pod čijim okriljem će učiti o samostalnosti, odgovornosti, prijateljstvu, zajedničkom radu i prihvaćanju različitosti te razvijanju sposobnosti organiziranja i vođenja potrebnih u budućem životu.

– Bio je to zavjet bez stisaka ruku, radosnih zagrljaja, zajedničkog druženja jer je tako ovoga puta moralo biti. Ali bilo je zato (pre)ozbiljno, svečano, nezaboravno, a svi smo htjeli da baš tako i bude. Trenutak davanja izviđačkog zavjeta pred svima puno znači za njihovo samopouzdanje i mali je korak na putu odrastanja i samostalnosti. – kazao je Mladen Struški, predsjednik Odreda.

Ovaj svečani trenutak nije mogao proći bez podrške roditelja, prijatelja te starijih članova Odreda koji su se okupili na gradskom trgu u popodnevnim satima. Mlade izviđače pozdravio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega, Darko Jagić.

-Velika hvala našim gostima i predstavnicima sredstava informiranja koji su to sunčano subotnje poslije podne bili s nama ili na drugim zadacima. Posebno zahvaljujemo roditeljima na povjerenju i pomoći. Bez Vas ova lijepa izviđačka priča, koja tek počinje, ne može uspjeti. Jako nam je drago zbog naših čak 19 mladih izviđačica i izviđača i puno nam to znači. Hvala Vam. Imate divnu djecu i budite ponosni na njih. – poručio je Struški te dodao kako veliku pohvalu zaslužuju i mlade izviđačke voditeljice i voditelji koji su, neki i kao iznenadne zamjene, pokazali svima zašto su voditelji.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content