Udruga žena Margareta iz Sigeca Ludbreškog djeluje tri godine i svake godine pred blagdane organizira darivanje djece. Ovaj put darove je uručio Djed Mraz u liku Darka Novaka iz Udruge Gornji grad, a događaju je pribivao i dožupan Tomislav Paljak sa suprugom. Kao predstavnica Grada Ludbrega događaj je uveličala Irena Kučina, pročelnica Upravnog odbora za financije i komunalni sustav.

-Ukupno smo podijelili 84 paketa koji su financirani preko Mjesnog odbora Sigetec. Prije podjele imali smo prezentaciju plesa od strane sportskog plesnog kluba Ritam iz Koprivnice. Naime, ove godine uspjeli smo dobiti sredstva za projekt ‘Plesom do zdravlja i kulture’. Tako smo mogli ovdje u Društvenom domu organizirati plesne radionice koje je od ožujka do lipnja i od rujna do studenog polazilo 16 djece i 9 odraslih mještana Sigeca. – rekla je Nikolina Magić – Lilek, predsjednica Udruge žena Margareta.

Poslije plesne prezentacije i podjele darova održan je ‘plesnjak’ kao u neka stara dobra vremena. U plesu su uzajamno uživali i roditelji i djeca. Udruzi Margareta feštu i druženje mještana te njihovih gostiju pomogli su organizirati vatrogasci DVD-a Sigetec i nogometaši NK Mladost pa svakako valja naglasiti i pohvaliti njihovu suradnju.