);
Daria Rusak pobjednica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja u Ludbregu

Daria Rusak pobjednica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja u Ludbregu

Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner” tradicionalno se uključila u provođenje Nacionalnog kviza za poticanje čitanja koji se održava u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, dakle od 15. listopada do 15. studenoga.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz već više od 20 godina organiziraju Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice, a realizira se putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica.

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je planetu Zemlji, s motom Razlistaj se! U skladu s tim, naziv Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020. godine bio je Istraživači planeta Z.

Zbog epidemiološke situacije i kompleksne nabave knjiga za školske knjižnice izvan roka, za ovogodišnji kviz, umjesto pročitanih 3 knjiga, trebalo je proučiti ponuđene provjerene online izvore informacija koji su bili dio pitanja u online kvizu.

Svaka knjižnica po završetku provođenja kviza proglasila je pobjednika koji će sudjelovati u glavnom izvlačenju na razini cijele Hrvatske.

Pobjednica Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg je Daria Rusak

Daria je učenica 6. a razreda OŠ Ludbreg i član je Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg.

– Zbog epidemiološke situacije i mjera koje su na snazi, Daria i njezini vršnjaci ne mogu se družiti kao što je to bilo prije. Daria je jedna od rijetkih osnovnoškolaca koja i dalje redovito posjećuje Gradsku knjižnicu i u ovo specifično vrijeme. Najviše voli čitati tajanstvene knjige o magiji i čarolijama. Daria je kviz riješila jako jednostavno koristeći ponuđene poveznice. Pitanja su joj bila zanimljiva, a rješavajući kviz saznala je nešto novo o čudesnom planetu Z. Na pitanje što bi učinila da svijet učini boljim mjestom za život, Daria je odgovorila da bi trebalo više štedjeti energiju, saditi biljke te se svatko od nas treba brinuti o Zemlji. Dariji želimo mnogo sreće u glavnoj izvlačenju, mnogo uspjeha u školi i da pročita još mnogo zanimljivih knjiga. – poručuju iz gradske knjižnice i dodaju kako se nadaju da će epidemiološke mjere uskoro biti iza nas.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content