);
Daria, Marcel i Bruno najbolji su čitači OŠ Ludbreg, natjecat će se na županijskoj razini

Daria, Marcel i Bruno najbolji su čitači OŠ Ludbreg, natjecat će se na županijskoj razini

Krajem protekle godine u OŠ Ludbreg održano je školsko Natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ koje se provodi u sklopu Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja koji su pokrenuli školski knjižničari Međimurske županije.

Od ukupno 14 učenika koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja, najboljima su se pokazali Daria Rusak (7. a), Marcel Dodlek (7. a) i Bruno Bačani (8. c) koji će kao ekipa predstavljati školu na županijskom natjecanju.

– U kvizu znanja učenici su odgovarali na pitanja iz zadanih knjiga. Tema ovogodišnje sezone projekta je Knjiga i film, a knjige odabrane za čitanje su Vještice Roalda Dahla, Tajni vrt Frances Hodgson Burnett te Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu Ransoma Riggsa. Cilj je projekta poticati čitanje kod učenika, potaknuti timski rad, ali i individualni napor; raditi na unaprjeđenju životnih vještina i sposobnosti djece i mladih; poticati razvoj kreativnosti djece i mladih; poticati djecu i mlade na organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena; skrenuti pozornost javnosti na važnost usvajanja vještine čitanja. Projekt je namijenjen učenicima predmetne nastave osnovnih škola. – poručuju iz OŠ Ludbreg.

Želimo im puno uspjeha!

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content