);
Današnji program donosi otvorenje izložbe Eve Vučković u Bakinoj hiži i promociju književnika Ante Marinčića

Današnji program donosi otvorenje izložbe Eve Vučković u Bakinoj hiži i promociju književnika Ante Marinčića

U sklopu programa Dana ludbreške Svete nedjelje zainteresiranu publiku danas očekuju dva programa.

Prvi nas vodi u Ulicu Ivana Gundulića 23, točnije u Bakinu hižu u kojoj će se u 17 sati održati otvorenje izložbe ‘Crvena nit’ Eve Vučković, mlade umjetnice koja je nakon studija grafike na Akademiji likovne umjetnosti upisala diplomski studij dizajna na Sveučilištu Luzern u Švicarskoj.

U tom periodu radila je na projektu vezanom za samoodrživi razvoj u modnoj industriji kojem je posvećena i izložba u Bakinoj hiži.             – Izložba prikazuje tehnike i strategije očuvanja određenih tradicijskih vrijednosti te strategije proizvodnje odjeće koja se zapravo malo i prkosi današnjim trendovima brze mode, brze proizvodnje, nehumanih radnih uvjeta i predlaže sporiju proizvodnju objekata s nekakvim etičkim i kulturološkim karakteristikama – otkriva mlada Eva.

Nakon otvorenja izložbe u 19 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany u suradnji Udruge ‘Volim život’ i Gradske knjižnice i čitaonice ‘Mladen Kerstner’ održat će se promocija djela književnika Ante Marinčića.

Anto Marinčić, rođen je 22. studenog 1954. godine u Čustom Brdu u općini Maglaj, koja danas pripada općini Žepče. Osnovnu školu završio je na Čustom Brdu i Maglaju, a srednju u Maglaju. Po zanimanju je upravitelj visokotlačnih kotlova s automatskim, termičkim upravljanjem i parnim turbinama. Sudionik je u Domovinskom ratu u javnom, kulturnom i političkom životu (bio je predsjednik HDZ-a Maglaj, zatim predsjednik HDZ-a Žepče, član Središnjeg odbora HDZ-a BiH, zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, te član Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine). Od 2000 – te godine više nije aktivan u politici, isključivo se bavi pisanjem.
Piše pjesme te prozne, književne i novinske tekstove.

Glazbeni gost večeri u dvorcu Batthyany bit će Mirko Švenda – Žiga.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content