);
Danas se u Ludbregu obilježava Međunarodnog dana yoge, stiže i Veleposlanstvo Indije

Danas se u Ludbregu obilježava Međunarodnog dana yoge, stiže i Veleposlanstvo Indije

Udruga za yogu i promicanje zdravog načina života Ayana iz Ludbrega pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Indije i Grada Ludbrega organizira obilježavanje Međunarodnog dana yoge nizom događaja pod nazivom IDY 2022. u Ludbregu.

Sa željom da približe dobrobiti koje donose razne tehnike Yoge, te da sve zainteresirane upoznaju s odličnim alatima kojima mogu osnažiti svoje fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje organizatori pozivaju da im se pridružite na otvaranju IDY 2022. u Ludbregu koje će se održati danas, 2.lipnja, u Vijećnici Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak Ludbreg (Trg Presvetog Trojstva 19, Ludbreg).

PROGRAM:

14:00 – Otvaranje IDY 2022. u Ludbregu uz obraćanje gradonačelnika i veleposlanika prisutnima

14:00 – 15:00 -“Važnost yoga terapije kod djece, adolescenata, mladih i odraslih s teškoćama u razvoju i invaliditetom” – Sandra Begović (Gitazen holistički centar)

Predavanje će predstaviti važnost yoge kao terapije kod populacije s neurorazvojnim odstupanjima, bilo kao samostalna terapija ili kao potpora ostalim terapijama, ali i kako yoga terapija pomaže svim članovima obitelji čiji član ima neurorazvojna odstupanja, kao i terapeutima, učiteljima i edukatorima koji rade ili dio dana borave s djetetom. Također, cilj ovog predavanja je i prezentirati kako se osobe s drugačijim procesuiranjem okoline mogu uz pomoć yoga terapije uključiti u društvo i postati lideri i inicijatori promjena. Stoga će nakon predavanja kratki yoga sat za sve prisutne održati osoba s dijagnozom iz spektra autizma. Predavanje će održati Sandra Begović, dok će yoga sat voditi dvanaestogodišnja Lea Matjačić.

18:00 – 19:00 – “ Tajna daha” – Robert Kolarić (Umijeće življenja Hrvatska – Art of living foundation – AOL)

Na predavanju će Robert govoriti o temeljnim stvarima za potpun i ispunjen život: o izvorima energije, 7 razina našeg postojanja te tendencijama ljudskog uma. Otkrit ćemo temeljnu svrhu života, govoriti o sreći te kako djelovati na emocije.

19:00 – Osvježenje


Najava ostalih događanja u sklopu obilježavanja IDY 2022 u Ludbregu

11.6.2022. – radionica “Budite zdravi i opušteni pravilnim pomicanjem kralježnice” – Sandra Begović (Gitazen holistički centar)

18. 6.2 022. – uvodna predavanje “Radionica disanja i meditacije – happiness program” -Robert Kolarić (Umijeće življenja Hrvatska -Art of living foundation-AOL)

21.6.2022. – centralni događaj IDY 2022. u Ludbregu – vođeni sat yoge na Otoku Mladosti u Ludbregu

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content