);
Danas predstavljanje 46. izdanja Podravskog zbornika

Danas predstavljanje 46. izdanja Podravskog zbornika

U organizaciji Muzeja grada Koprivnice i Gradske knjižnice i čitaonice ‘Mladen Kerstner’ održati će se predstavljanje 46. izdanja Podravskog zbornika koje je izašlo krajem 2020. godine.

Ni u ovom broju nisu izostali bogato opremljeni stručni članci te prilozi povijesne, etnografske, prirodoslovne, književne, umjetničke tematike.

Korice zbornika krasi fotografija Ivana Večenaja povodom stote godišnjice rođenja slavnog slikara.

Od 300 stranica, ludbreškom kraju posvećena su tri rada.

Ludbreg u zadnjim mjesecima Drugog svjetskog rata“ povjesničara Milivoja Dretara, posvećen je 80. godišnjici završetka najvećeg sukoba u povijesti čovječanstva i događajima na širem ludbreškom području 1945. godine.

Marko Vitez autor je rada „Franjo Kajfež, podravski kralj apaurina“. Poznati farmaceut, mecena i političar rođen je 1936. u obližnjem Martijancu.

Jurica Sabol, ravnatelj Muzeja krapisnkih neandertalaca, u radu „Palentološki nalazi Podravine“ osvrnuo se na tragove najstarije ludbreške prošlosti, doba kada su ovdje obitavala krda divljih goveda, bizona i mamuta, a čije ostatke i danas možemo pronaći.

O 46. izdanju govoriti će Vesna Peršić Kovač, izvršna urednica, Milivoj Dretar, urednik za ludbreško područje i Lidija Novosel, urednica za književnost. Predstavljanje će se održati danas, 31. kolovoza, u svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 19 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content