Na Otoku mladosti 26. lipnja kreće 15. izdanje festivala „Idemo otok“ kojeg organizira Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN).

U petak 26. i subotu 27. lipnja posjetitelji će moći uživati uz mnoštvo rock, metal i punk bendova te zvukove elektronske glazbe.

Kao glavni headliner u subotu će nastupiti poznati francuski DJ i producent Jean-Marie Koné koji je prve korake učinio uz bok Laurentu Garnieru na pariškom podiju da bi ga kasnije put odveo u Hrvatsku u 90-ima. Tako će iduće godine Jean-Marie obilježiti 25 godina nastupanja pred domaćom publikom. Osim njega na festivalu će se moći čuti i pregršt techno, house i dub DJ-a. U oba dana festivala sve ljubitelje elektronske glazbe očekuju Yappa, Vedran Erhardt, Rekma, Gogolesko, Sylph, Blays, Nick Dhaze, Nitevision NV, Senno B2B Sin, Matya, UNA i Old Lady Soundsystem.

U petak će nastupiti mnoštvo bendova, od toga barem 3 neafirmirana mlada benda kojima će festival Idemo otok biti prva prilika za nastup na velikoj festivalskoj pozornici pred brojnom publikom. Posjetitelje tako očekuje Drone Hunder, Naekoj, Bezdan, Britof, Bögetz, Elusive Mind i Devastation.

Cijena ulaznica za petak iznosi 40 kn, a za subotu 60 kuna. Moguće ih je kupiti na samom ulazu na festival. Festivalska ulaznica stoji 80 kuna i uz nju je dozvoljeno besplatno kampiranje.

Stožer civilne zaštite Grada Ludbrega uputio je dopis organizatoru, Udruzi “Lumen” kojim podsjeća na nužnost pridržavanja Preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

U nastavku donosimo Dopis u cijelosti te podsjećamo na važeće Preporuke HZJZ.