I danas nas u sklopu programa ‘Dani ludbreške Svete nedjelje’ očekuje šarolik programa.

Predstavljanje zbornika ‘Vrelo nadahnuća’ i podjela nagrada – 17 sati

U vijećnici Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ danas će se održati predstavljanje zbornika radova duhovnog stvaralaštva ‘Vrelo nadahnuća’. Riječ je o zborniku kojem prethodi natječaj za kratke književne žanrove duhovne tematike.

Koncert Puhačkog orkestra grada Ludbrega 17:30 sati

Ispred dvorca Batthyany održat će se tradicionalni promenadni koncert Puhačkog orkestra grada Ludbrega na kojem će, osim domaćina, nastupiti i gosti – Puhački orkestar Goričan.

Otvorenje izložbe Marije Kovačić – 18:30 sati

Po završetku koncerta u izložbenom prostoru dvorca Batthyany održat će se otvorenje izložbe slika sakralnih motiva ludbreške autorice Marije Kovačić koja se slikarstvom bavi od najranije mladosti. U osnovnoj školi nagrađivana je za uspješna likovna ostvarenja. Dugogodišnja je članica LUL-a. Sudjeluje na mnogobrojnim izložbama i likovnim kolonijama u Hrvatskoj. Okušala se u mnogim tehnikama – tuš, tempera, ulje, kiparstvo, kombinirane tehnike. Najdraži su joj sakralni motivi.

Koncert Maje Šuput – 21 sat

Večer će začiniti, na sebi svojstven način, Maja Šuput. Početak koncerta planiran je za 21 sat, dok će prije glavne zvijezde publiku zagrijavati grupa Profeel i to od 19 sati.

Koncert će se održati u šatoru ispred stadiona Podravina u Ludbregu. Ulaznice za koncert prodavat će se na ulazu u šator po cijeni od 20 kuna.

Cijeli događaj bit će organiziran sukladno epidemiološkim mjerama, a brzo antigensko testiranje posjetitelji će moći obaviti na punktu ispred ulaza u šator. Organizator poziva sve da se pridržavaju već poznatih mjera.

Razgledavanje Arheološkog parka Iovia i dvorca Batthyany (Kapelica Sv. Križa i Stalni postav Zbirke sakralne umjetnosti)

U sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje svi zainteresirani mogu razgledati Arheološkog parka Iovia i dvorca Batthyany, točnije Kapelicu Sv. Križa i Stalni postav Zbirke sakralne umjetnosti po prilagođenom radnom vremenu od 10 do 18 sati.