);
Danas će se održati svečana sjednica povodom Dana grada Ludbrega, prijenos možete pratiti putem Radio Ludbrega

Danas će se održati svečana sjednica povodom Dana grada Ludbrega, prijenos možete pratiti putem Radio Ludbrega

Svečanom će sjednicom Grad Ludbreg obilježit svoj dan. Naime, Gradsko vijeće Ludbrega još je 1999. godine proglasilo 19. ožujka za Dan grada Ludbrega. Slavi se prema dokumentu pape Leona X datiranom od 19. ožujka 1513. godine. Svetom bulom odnosno papinskim pismom, papa Leon X je Ludbreg proglasio prošteništem Predragocjene Krvi Kristove zbog čega se više od šest stoljeća početkom svakog rujna hodočasti u naš Ludbreg.

U skladu s Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, svečana sjednica Gradskog vijeća u dvorcu Batthyany održat će se u 12 sati s ograničenim brojem sudionika.

– Na ranijoj sjednici Gradsko vijeće je donijelo odluku o potvrđivanju onih koji su zaslužili priznanja za Dan grada. Doći će nagrađeni, vijećnici i 2-3 gosta koji će uveličati cijelu ovu priču, a cijeli prijenos svečane sjednice prenosit će Radio Ludbreg tako da će građani imati priliku čuti sve ono što je napravljeno u zadnjih godinu dana od zadnje svečane sjednice. Nadamo se da će to proći u najbolje redu i da ćemo imati prilike svim nagrađenima na dostojan način zahvaliti za sve ono što su napravili, za strpljenje i rad koji svi zajedno ulažemo u ovaj grad kako bi lakše živjeli – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content