Svečanom će sjednicom Grad Ludbreg obilježit svoj dan. Naime, Gradsko vijeće Ludbrega još je 1999. godine proglasilo 19. ožujka za Dan grada Ludbrega. Slavi se prema dokumentu pape Leona X datiranom od 19. ožujka 1513. godine. Svetom bulom odnosno papinskim pismom, papa Leon X je Ludbreg proglasio prošteništem Predragocjene Krvi Kristove zbog čega se više od šest stoljeća početkom svakog rujna hodočasti u naš Ludbreg.

U skladu s Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, svečana sjednica Gradskog vijeća u dvorcu Batthyany održat će se u 12 sati s ograničenim brojem sudionika.

– Na ranijoj sjednici Gradsko vijeće je donijelo odluku o potvrđivanju onih koji su zaslužili priznanja za Dan grada. Doći će nagrađeni, vijećnici i 2-3 gosta koji će uveličati cijelu ovu priču, a cijeli prijenos svečane sjednice prenosit će Radio Ludbreg tako da će građani imati priliku čuti sve ono što je napravljeno u zadnjih godinu dana od zadnje svečane sjednice. Nadamo se da će to proći u najbolje redu i da ćemo imati prilike svim nagrađenima na dostojan način zahvaliti za sve ono što su napravili, za strpljenje i rad koji svi zajedno ulažemo u ovaj grad kako bi lakše živjeli – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić.