);
Dan za 5

Dan za 5

Već puno godina u Mjesnom odboru Hrastovsko pušu pravi vjetrovi te većina udruga međusobno lijepo surađuje. Najnoviji primjer je suradnja Mjesnog odbora s NK Zadrugar, DVD-om Hrastovsko i novoosnovanom Udrugom žena. Naime, druge nedjelje mjeseca kolovoza Mjesni odbor Hrastovsko je uz pomoć mjesnih žena, nogometaša i vatrogasaca organizirao ‘Dan za 5’.

-Za naše mlađe mještane, ali i za djecu Ludbrega i okolnih sela organizirali smo više radionica i igara pa su se tako zainteresirani mogli okušati u sljedećim aktivnostima: putujući znanstvenici, origami, robotika, elektronika, rodiogoniometrija i sportskim igrama. Sve aktivnosti smo organizirali vani na otvorenom kako bi djecu odvojili od modernih tehnologija i pružili im mogućnost da se druže – rekao je Danijel Kolak, predsjednik Mjesnog odbora Hrastovsko.

Idejna začetnica i jedna među organizatorima aktivnosti je članica MO Hrastovsko Lana Par.

-Nastojali smo da sve aktivnosti istovremeno budu i edukativne i zanimljive. U rad radionica uključilo se pedesetak djece pa sad još moram ići printati diplome za sudjelovanje jer želimo da svako dijete dobije pisani trag da je sudjelovalo u navedenim aktivnostima. Izuzetno smo zadovoljni odazivom i ovo nam je poticaj da i sljedeće godine nastavimo sa sličnim aktivnostima – rekla je Lana.

Novoosnovana Udruga žena Hrastovsko na čijem je čelu Renata Špoljarić pripremila je kolače za sudionike i voditelje radionica. Origami radionicu vodio je Dragutin Gerić, za izvođenje triju radionica pod okriljem Radio kluba Ludbreg zaslužan je Ivan Marcijan, a tri jednostavna pokusa s kućanskim proizvodima izvodile su studentice Fakulteta biotehnologije u Rijeci Emily Sabolek, Ema Belužić i Klara Strbad. Emily, Ema i Klara zapravo su Lanine prijateljice s faksa koje su ovdje volontirale, a projekt je financirao Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

Na kraju ‘Dana za 5’ održane su sportske igrice. Prvo su djeca prolazila nogometni poligon vodeći loptu između čunjeva sa završnim udarcem na gol, a zatim su mogla gađati još jedan cilj i to vodom pomoću brentača. Sve u svemu, prisustvovali smo jednom ugodnom, ljetnom, nedjeljnom popodnevu na igralištu Zadrugara u Hrastovskom.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content