Najveći državni praznik Dan državnosti RH započeo je svetom misom u župnoj crkvi. Poslije mise gradsko izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Dubravkom Bilićem na gradskom je groblju položio vijence i upalilo svijeće. Najprije su gradonačelnik, njegova zamjenica Renata Potočnik i predsjednik Gradskog vijeća Antun Šimić položili vijenac kod centralnog križa. U obilježavanju Dana državnosti sudjelovali su i ostali članovi Gradskog vijeća, predstavnici braniteljskih udruga, političkih stranaka, roditelji branitelja i građani.  

     Predstavnici braniteljskih udruga vijenac su položili i svijeće upalili kod spomenika braniteljima domovinskog rata gdje je gradonačelnik održao kratki prigodni govor. Tom prigodom gradonačelnik Dubravko Bilić je između ostalog naglasio: ‘Prije 26 godina donijeta je odluka o osamostaljenju hrvatske države i time ostvaren stoljetni san hrvatskog naroda. Odluku Hrvatskog sabora od 25. lipnja 1991. trebalo je, nažalost, ostvariti oružjem. Zbog toga ćemo na žrtvi branitelja biti vječno zahvalni, a naša je obaveza graditi pravedno društvo gdje će svi imati jednake šanse. Želja nam je da što manje ljudi napusti našu domovinu te da Hrvatska postane jednom od najrazvijenih država Europske unije’.

     Na kraju obraćanja, gradonačelnik je svima prisutnima i svim građanima Grada Ludbrega čestitao Dan državnosti. U slavu hrvatskim braniteljima i u čast državnog blagdana odsvirana je ‘Tišina’.