D. Bilić i R. Potočnik: “Upravo ovakve godine pokazuju veličinu ljudskog roda u snazi”

D. Bilić i R. Potočnik: “Upravo ovakve godine pokazuju veličinu ljudskog roda u snazi”

Drage Ludbrežanke i Ludbrežani,

Zaključujemo još jednu godinu, godinu o kojoj će u udžbenicima povijesti biti napisana koja rečenica više, godinu koja je pokazala svu našu malenost i krhkost u odnosu na oku nevidljivog neprijatelja. Godinu koja je donijela tugu i strepnju mnogima od nas. No upravo ovakve godine pokazuju veličinu ljudskog roda u snazi, ali i u humanosti na putu od spilje do svemirskih prostranstava. Ova nas je godina još više potaknula na zajedništvo, iako ne smijemo biti blizu jedni drugima jer smo više nego ikad zvali svoje najmilije, bili im podrška kad je ona najviše trebala. Zato i mi u Gradu Ludbregu nismo zatvorili svoja vrata već cijelo vrijeme radimo, poštujući epidemiološke preporuke jer znamo da našim sugrađanima trebamo više nego ikad. Podrška smo gospodarstvenicima, poljoprivrednicima, podrška smo onima koji su ostali bez posla, podrška smo mladima u njihovom obrazovanju. 

Ova godina naučila nas je mnogočemu. Ponajprije da svi možemo biti superjunaci ako to želimo. Jer biti superjunak u 2020. znači biti onaj tko je susjedu u bolesti dostavio namirnice, onaj tko je nazvao prijatelja kad mu je trebala samo lijepa riječ. Ova godina naučila nas je mnogočemu, ali svatko od nas može birati želi li u takvoj godini biti hrabar ili se prepustiti očaju i stalnom nezadovoljstvu. Mi želimo biti hrabri, želimo da nakon ove pandemije naš lijepi Ludbreg bude još ljepši. Privodimo kraju mnoge projekte i pripremamo nove. Arheološki park uskoro će biti otvoren za javnost, crkva oblači novo ruho, postavljamo temelje za razvoj suvremenog turizma, uređujemo Otok mladosti, pripremamo se za gradnju bazena, novih dječjih i sportskih igrališta, uređenja svih naselja, otvaranje novih industrijskih zona… Puno je toga pred nama i upravo zbog budućnosti moramo ostati odgovorni i provoditi mjere zaštite koje se tiču svih nas, i onih najzdravijih i onih koji su zdravstveno rizični.

Božićni blagdani su upravo prilika da se svi ponovno povežemo, da bolje brinemo jedni o drugima, da ustrajemo u dobroti i optimizmu jer tako ćemo i naš Ludbreg činiti boljim, ne samo za blagdane nego tijekom cijele sljedeće godine. Stoga neka nam svima 2021. godina bude sretna, zdrava i uspješna.
Čestit Božić i sretna Nova godina!

Predsjednica Stožera civilne zaštite Ludbreg Renata Potočnik
Gradonačelnik Dubravko Bilić

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content