Snijeg koji je neumoljivo odlučio padati u veljači nije značio pojačani angažman samo za zimsku službu već i za mobilni tim Pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg.

– Obilazimo stare i nemoćne osobe u cijeloj ludbreškoj regiji, čistimo snijeg, dostavljamo pomagala, živežne namirnice i lijekove! Posla ima puno, ali nitko od naših dragih korisnika neće biti uskraćen za nužnu pomoć tijekom ovih vremenskih neprilika! – poručili su iz ludbreškog Crvenog križa.

Mobilni tim pomoći u kući pokriva cijelo područje ludbreške regije, uz grad Ludbreg i općine Martijanec, Sveti Đurđ te Veliki i Mali Bukovec.

– Od aktivnosti koje provodimo trenutno su zbog vremenskih uvjeta najaktualnije čišćenje snijega, cijepanje i donošenje drva, s time da se naš mobilni tim trudi da svakom korisniku osigura u samoj kući dovoljnu količinu drva za nekoliko dana, dakle do sljedećeg dolaska mobilnog tima. Također našim korisnicima donosimo i sve potrebne lijekove kao i živežne namirnice, a onim korisnicima koji su u težem zdravstvenom stanju ovih dana i pripremao obroke. Tu se također trudimo da obrok bude takav da se može jesti i nekoliko dana, poput recimo punjenih paprika. – objasnio je Robert Kranjčec, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg.

Trenutno zbrinjavaju oko 90 korisnika s područja cijele regije.

– Treba uzeti u obzir da trenutno na ovom programu zapošljavamo dvije osobe, gerontodomaćicu i kućnog majstora pa je zbog velikog broja korisnika mobilni tim na terenu praktički neprestano. Projekt “Zaželi” koji bi trebao započeti u roku nekih mjesec dana uvelike će olakšati rad na programu pomoći u kući pošto će veći broj gerontodomaćica koje ćemo zaposliti moći ćešće posjećivati i pomagati našim korisnicima tako da će i naši korisnici imati češće posjete gerontodomaćica. – zaključuje Kranjčec.