Crtanje na ulici već je tradicionalna aktivnost koja se svake godine, u vrijeme ljetnih praznika, organizira na glavnome ludbreškom trgu. Ovog puta djeca su se likovno izražavala posljednje srpanjske subote kada je održan cjelodnevni program pod nazivom ‘Summer Street Fun’ ili u prijevodu ‘Ljetna ulična zabava’.

     Slikanje različitim likovno-tehničkim sredstvima koja su za djecu bila besplatna organiziralo je Likovno udruženje Ludbreg. Stručnu podršku pružali su članovi Udruženja na čelu s predsjednicom Elvirom Štabi. Odaziv djece i njihovih roditelja bio je velik.

-Svake je godine interes djece sve veći i veći. Osim djece tu su naravno i njihovi roditelji, ali i bake i djedovi. Roditelji već znaju za našu tradicionalnu aktivnost pa unaprijed pitaju kad će se održati. Ove godine smo crtanje spojili s drugim aktivnostima na trgu (košarkom za mlade i studentima u projektu Global Village op.a.). Vjerujem da će se ‘Crtanje na ulici’ na isti način dogovoriti i održati i sljedeće godine. Inače, naše aktivnosti su jednake onima od prije što znači slikanje temperama, akrilnim bojama, voštanim pastelima i kredom, a djeca su mogla modelirati i glinom. Djeca su svoje radove mogla ponijeti kućama. – rekla je Elvira.

Osim Elvire djeci su pomagali i ostali članovi Likovnog udruženja: Maja Novak, Marija Kovačić i Željko Petković. Možemo ustvrditi da je i ovaj pokušaj aktiviranja djece, korisnim sadržajima, za vrijeme ljetnih praznika bio uspješan.