);
Crazy Hill Trail utrka potvrdila svoju kvalitetu

Crazy Hill Trail utrka potvrdila svoju kvalitetu

Posljednji vikend ožujka bio je ujedno i zadnji vikend ludbreškog ‘Welcome spring’ festivala s velikom završnicom u obliku Crazy Hill Trail utrke koju organizira ŠRD BSV Ludbreg. Napomenimo kako se radi o utrci koja je proglašena jednom od deset najboljih u Hrvatskoj, stoga ne čudi da je i ovoga puta okupila velik broj zaljubljenika u trčanje, čak njih 470.

Natjecatelji su ove godine mogli birati između tri staze, kategorizirane prema zahtjevnosti. Cilj i start svih staza bili su na Otoku mladosti. Najspremniji i najiskusniji trčali su stazu od 34 km sa 1.040 m uspona i isto toliko silaska. Najlakšu stazu od 10 km i 215 m uspona i silaska istrčala su 153 trkača, dok se najveći broj njih odlučio za stazu srednje težine dugu 16 km s 415 m uspona i silaska.

Na najzahtjevnijoj stazi od 34 kilometra prvi je u cilj utrčao Andrej Hladnik koji je na najviše postolje stao i na utrci Centrum mundi. Njegovo vrijeme od 2:34:16 potvrđuje da je doista u odličnoj formi. Drugi je utrku završio Igor Goričanec, a treći Slovenac Aleš Novak. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Ana Štefulj s 2:46:08, a slijede Sara Lovrec i Sanja Modrić, članica BSV Ludbreg.

Stazu srednje težine od 16 kilometara najbrže je prošao Krešimir Balaško s 1:14:05, a pratili su ga Zoran Križanić i Martin Horvat. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Doris Blažević s 1:25:04, iza nje Alenka Horvat i Ivančica Jež.

‘Desetku’ je najbrže istrčao Borna Vidović s vremenom od 44:54, a iza njega su bili Dinko Solić i Ivica Plantak. Najbolje vrijeme od 55:22 u ženskoj konkurenciji imala je Valentina Vadlja, druga je bila Anica Sitar, a treća Štefica Bubnjarić.

Ostale rezultate možete pronaći OVDJE.

Crazy Hill Trail utrka ovime je pokazala zašto spada među deset najbolji u Hrvatskoj, a prebacivanje prvotnog termina održavanja na 28. ožujka bio je pun pogodak. ‘Welcome spring’ festival time je dobio završnicu za poželjeti, a natjecatelji nešto ljepše i ugodnije vrijeme za trčanje.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content