Športsko rekreativno društvo BSV Ludbreg ove je godine po peti put organiziralo utrku ‘Crazy Hill Trail’ i tako ubilježilo svoj prvi jubilej. Ove godine zima je bila bez snijega pa je blata na stazi bilo manje nego prošle godine. Kao što i sam naziv utrke govori trčalo se kružno po ludbreškim brežuljcima sjeveroistočnih dijelova Kalničkog gorja. Krenulo se od istoimenog kafića preko Otoka mladosti, putem šumskih staza i makadamskih puteva, jednim dijelom po asfaltu Vinogradske ulice natrag do mjesta starta gdje je ujedno bio i cilj. Spremniji trkači odlučili su se za dulju stazu duljine 34 km s visinskom razlikom od 1040 m, a rekreativci za kraću stazu duljine 16 km s visinskom razlikom od 415 m. Naravno, na obje staze organizirane su okrepne stanice na kojima su se trkači mogli osvježiti.

    Na utrci je sudjelovalo 429 trkača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Svaki natjecatelj morao je uplatiti startninu od 120 kn te na utrci imati mobilni telefon, komplet prve pomoći i zviždaljku. U startninu je bila uključena sportska poliester majica s logom utrke koju su dizajnirali članovi BSV-a, troškovi organizacije utrke, natjecateljski broj, bogate okrepe tijekom utrke, osiguranje utrke od strane HGSS-a i MUP-a, tuširanje i zakuska nakon utrke.

    -Ove godine imamo rekordan broj sudionika. Za dužu utrku vremensko ograničenje postavili smo na 7.5 sati, a kraću je trebalo završiti za maksimalno 5 sati. Osigurali smo nagrade za najbrže natjecatelje na objema stazama po starosnim kategorijama (MS, ŽS, M35, Ž35, M45, Ž45) kao i nagrade za ukupne pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svi koji su završili utrku i pristigli na cilj dobili su posebne finišerske medalje. Radi se o ručno izrađenim medaljama koje su napravili štićenici udruge ‘Ludbreško Sunce’. Zahvaljujem se svim sponzorima koji su nam omogućili da najbrže nagradimo vrijednim nagradama. – rekao je Igor Golec, predsjednik BSV-a.

    Kraću dionicu, unatoč operaciji od zloćudne bolesti, prohodala je i Gora Brnas iz Zagreba kojoj su podršku na startu dale članice ludbreške udruge ‘Narcisa’. Na utrci smo zapazili i niz poznatih lica među kojima smo izdvojili jednog privatnog poduzetnika.  

    -Nakupilo se dosta kilograma tijekom zime pa moram to skinuti. Trčao sam u dva navrata po 15 kilometara po bregima i mislim da ću uspjeti završiti kraću utrku. Nije prevruće tako da su uvjeti za trčanje gotovo idealni. – rekao je Zlatko Sova, suvlasnik Inoxmonta koji je jedan od većih sponzora utrke.  

    Športsko rekreativno društvo BSV ovom je utrkom pokazalo svima kako se u samo pet godina od utrke za zabavu može organizirati međunarodna utrka na koju se prijavljuje sve više respektabilnih trkača. Veličinu ovog sportskog događaja potvrđuje i činjenica da se trkači trebaju prijaviti na vrijeme jer ako to ne urade nema ništa od uživanja u trčanju po našim ‘ludim bregima’. 

Ovogodišnji pobjednici utrke bili su: Mojca Koligar (Slovenija) i Ante Živković (Hrvatska) u utrci na 16 km te Mirela Kristek i Marijan Zupančič oboje iz Slovenije u utrci na 34 km.