);
Četvrti vikend ludbreškog ‘Welcome spring’ festivala donosi uzbudljivu završnicu na Otoku mladosti

Četvrti vikend ludbreškog ‘Welcome spring’ festivala donosi uzbudljivu završnicu na Otoku mladosti

Posljednjeg vikenda ludbreškog ‘Welcome spring’ festivala održat će se dvije utrke te prezentacija prilagođenih šetnica za osobe u invalidskim kolicima.

Gravel biciklizam – 27.3.2021. 

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji stoga je svoje ‘mjesto’ pronašao i na ludbreškom ‘Welcome spring’ festivalu u sklopu kojeg će se održati izazovna gravel biciklistička utrka. Start utrke bit će na Otoku mladosti u 10 sati. Ruta ide do Kalnika pa natrag prema Ludbregu. Duga je 80-ak kilometara, broji ukupno 1316 metara uspona, a potrebno ju je odvoziti za 5 sati. Organizatori za sudionike utrke pripremaju tri feed zone na kojima će moći nadopuniti bidone izotoničnim napicima i vodom te se poslužiti hranom. Bit će to zanimljiv, ali ne i nesavladiv izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

Prijave za utrku otvorene su do 26.3. Više detalja možete pronaći OVDJE.

Vožnja ludbreškim šetnicama za osobe u invalidskim kolicima – 27.3.

Istog vikenda Ludbreg će ugostiti i osobe u invalidskim kolicima koje će isprobati šetnice i staze po Ludbregu prilagođene za osobe s invaliditetom.

-Plitvička jezera ili mnogi drugi Nacionalni parkovi i Parkovi prirode nisu prilagođeni osobama u kolicima i one ne mogu uživati u prirodi na taj način, ali zato će moći uživati na ludbreškom Otoku, moći će uživati u promatranju labudova, ptica i sve to samostalno ili uz asistenciju, u kolicima, po stazama duljine 10-ak kilometara. To je jedan projekt na kojem ćemo raditi, na kojem ćemo ustrajati. Sve nas je to zapravo naučila udruga Ludbreško sunce koja brine o osobama koje su ili doživjele neku nesreću ili su stekle neki invaliditet rođenjem. Taj senzibilitet da postoje drugi, drugačiji ljudi koji imaju malo više problema nego mi je bila i osnova da krenemo u ovo priču pretvaranja Ludbrega kao njihova grada prijatelja. – navodi gradonačelnik Dubravko Bilić.

Crazy Hill Trail – 28.3.

U nedjelju je na rasporedu tradicionalna Crazy Hill Trail utrka koja je uvrštena u jednu od 10 najljepših utrka u Hrvatskoj. Ove godine natjecatelji mogu birati između tri staze. One spremnije i iskusne trkače očekuje staza od 34 km s 1.040 m uspona i isto toliko silaska (RED), a za sve ostale trkače, rekreativce i planinare tu je staza od 16 km s 415 m uspona i silaska (BLUE), te dodatna i najlakša staza od 10 km i 215 m uspona i silaska (GREEN). Prijave za navedenu utrku su završile.

Start utrka bit će na Otoku mladosti prema sljedećem rasporedu:

  • 10:00 START – 34 km
  • 10:30 START – 16 km
  • 11:00 START – 10 km

Više o ‘Welcome spring’ festivalu doznajte OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content