);
Četrdesetak mladih pjevača sudjelovalo na 26. po redu festivalu ‘Duga’

Četrdesetak mladih pjevača sudjelovalo na 26. po redu festivalu ‘Duga’

U sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje, u subotu 27. kolovoza, u Ludbreg su hodočastili mladi Varaždinske biskupije, a ujedno je održan i tradicionalni 26. po redu festival „Duga“.

Na festivalu je nastupio veliki zbor od četrdesetak mladih pjevača iz cijele Varaždinske biskupije, u pratnji benda. Oni su također animirali i pjevanje tijekom misnog slavlja koje je prethodilo festivalu, a koje je, u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove, u Zavjetnoj kapeli na otvorenom predslavio vlč. Petar Mlakar, ludbreški župnikin solidum.

Na festivalu „Duga“ koji je organiziralo Pjevačko društvo mladih “Trinitas”, a koji je uslijedio nakon svete mise, osim ujedinjenog zbora mladih i benda, nastupili su i solisti: Bruna Hercigonja, Stella Ranogajec, Marta Šarec, Filip Panza, Damjan Turković, Luka Špoljarić i Roko Vugrinec. Kroz program je vodio Branimir Gubić.

O motivaciji za održavanjem tradicije ovog festivala govorile su predsjednica Pjevačkog društva „Trinitas“ Karla Majhen te ovogodišnja dirigentica festivala Marta Šarec.

– Tijekom godina mijenjao se koncept festivala, ali ostala je njegova bit, odnosno slavljenje Boga i okupljanje mladih kroz pjesmu u jednom zajedništvu i svake godine, doći ovdje s toliko zainteresiranih mladih i svjedočiti toj jednoj radosti, je ono što mene i dalje motivira. – poručila je Karla.

Marta pak smatra najvažnijim da mladi vide svoje vršnjake kako sudjeluju u ovakvim projektima.

– Da ima nas mladih koji sudjelujemo u crkvenim prilikama i onda to bude njima još veći poticaj – ide moja kolegica, idem i ja. Tu, kad ovdje sudjeluju, i kad posvete svoje vrijeme, nikome ne bude niti malo žao. – kazala je Marta.

Ovaj hodočasnički dan mladih Predragocjenoj Krvi Kristovoj bio je prilika i da vlč. Kristijan Stojko, župnik moderator in solidum u Ludbregu uputi poziv svima na ovogodišnje Dane ludbreške Svete nedjelje.

– Važno je reći da će za vrijeme svih misa biti prilika za svetu ispovijed. Ljudi koji dolaze iz bliza i daleka, da znaju da se ovdje mogu ispovjediti, primiti oproštenje grijeha. I oni koji se redovito ispovijedaju, i oni koji možda ne baš redovito, ili koji se dugo nisu ispovjedili, možda je ovo baš poziv za njih da dođu ovdje, i da prime oproštenje grijeha, i da mogu slobodna srca nastaviti dalje živjeti. Pozivam sve da dođete u Ludbreg na Dane svete nedjelje i vjerujem da ćete obogatiti svoj duhovni i vjerski život. – poručio je vlč. Stojko.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content