);
Četiri predstave i puna dvorana na otvorenju 15. Festivala kajkavske komedije u Ludbregu

Četiri predstave i puna dvorana na otvorenju 15. Festivala kajkavske komedije u Ludbregu

Posljednje četvrtka u studenom, točno u 18 sati, u novoj ludbreškoj dvorani započeli su dugoočekivani ‘Dani Mladena Kerstnera’. Riječ je Festivalu kajkavske komedije koji se održava u čast poznatog hrvatskog književnika, scenarista i promicatelja kajkavske književne riječi, rođenog ludbrežanina Mladena Kerstnera, a koji za cilj ima promovirati amatersko stvaralaštvo i amaterske glumačke družine koje njeguju kajkavsku komediju.

Prije nego što su glumci stali na pozornicu, publici se obratio začetnih festivala, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Ludbreg, Branko Dijanošić i poželio im dobru zabavu i puno smijeha na ovogodišnjem festivalu.

Voditelji festivala, Matea Maltarić i Aleksandar Horvat, najavili su potom prvu ovogodišnju predstavu. Bila je to predstava ‘Vozel’ glumačke skupine OŠ Ludbreg. Obzirom da su glavni likovi predstave bili Dudek i Regice bio je ovo prigodan početak festivala posvećenog njihovom stvoritelju – Mladenu Kerstneru.

Nakon njih nastupili su dugogodišnji sudionici festivala, ‘Videki’ iz Novog Marofa koji su uprizorili ‘borbu’ i nadmudrivanje triju sestara za majčino nasljedstvo.

Na pozornicu su se potom ponovno pojavili Gruntovčani, no ovoga puta u izvedbi OŠ Martijanec.

Glumice Lepoglavskog pušleka nastupile su posljednje, a izvele su predstavu ‘Selski trači’ koja je još jednom potvrdila da uvijek prvo treba pomesti ispred svojeg dvorišta.

Festival je već prvog dana održavanja napunio dvoranu, a ništa manje ne očekuje se ni u narednim danima.

Foto: Miroslav Vađunec

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content