);
Četiri medalje i dvije preporuke za ludbreške vinare na londonskom Decanteru

Četiri medalje i dvije preporuke za ludbreške vinare na londonskom Decanteru

Čak 22 medalje i 11 preporuka su vina iz Varaždinske županije osvojila na najprestižnijoj svjetskoj izložbi, na 17. Decanter World Wine Awards u Londonu! Riječ je o fantastičnom uspjehu, o čemu jasno govori podatak da je Varaždinska županija po broju medalja, priznanja i prijavljenih uzoraka druga najuspješnija u Hrvatskoj.

Nagrade na najutjecajnijem ocjenjivanju vina je 11 domaćih vinara osvojilo među više od 16.500 različitih etiketa iz 55 zemalja svijeta, koje je „na slijepo“ kušalo 116 vodećih svjetskih vinskih stručnjaka. Vina se ocjenjuju u nekoliko ciklusa, pri čemu zlato dobivaju vina s 95 do 96 bodova, srebro 90 do 94, bronca 86 do 89, dok preporuke dobivaju vina ocijenjena s 83 do 85 bodova.

Posebno veseli da su na popisu i ludbreški vinogradari.

Srebrno odličje osvojila je Vinarija Makar za graševinu.
Broncu su osvojili Vinarija Makar za manzoni bijeli, Vinarija Kežman za rajnski rizling i Vinarija Stručić za chardonnay.
Preporuke su dobili Vinarija Kežman za muškat žuti, Vinski hram Kotolenko za sauvignon blanc, Vinarija Šafran za traminac bijeli, Lovrini vinogradi za sauvignon blanc i rajnski rizling, Vinarija Stručić za rajnski rizling i graševinu te Dvorac Maruševec za sauvignon blanc.

-Ponosni smo na naša vina kao i na sjajne rezultate hrvatskih vinara ostvarene na Decanteru u Londonu! Ovakve prestižne nagrade velika su motivacija i poticaj za budućnost! – poručuju ludbreški vinari.

Varaždinska županija je za kotizacije izdvojila 69.000 kuna.

Koliko je ovaj uspjeh velik, jasno govori podatak da su naši vinari 2018. osvojili tek jednu preporuku, prošle godine dva srebra i tri bronce, a sada pet srebra i 17 bronci te 11 preporuka.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content