Četvrtu godinu zaredom povodom proslave Dana Grada Ludbrega održana je utrka pod nazivom Centrum Mundi. Utrka se trčala u subotu 18. ožujka, a start i cilj bili su na Trgu Svetog Trojstva.

Uvod u glavnu utrku bila je utrka učenika petih, šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Glavna pak utrka bila je kao i prijašnjih godina dužine 10 tisuća metara, odnosno trčala su se četiri kruga po ludbreškim ulicama. Među ženama najbrža je bila Martina Bezek, članica AK Međimurje, drugo mjesto zauzela je Paula Šimunčić iz AK Sloboda dok je treća bila Mateja Kaniški, članica AK Varaždin. U muškoj konkurenciji najbrže je trčao Igor Goričanec član AK Varaždina, drugi je bio Marijan Špoljar iz AK Oroslavje, a treći Marijan Huzjak iz AK Varaždina.

U utrci građana, u kojoj se trčao jedan krug, odnosno 2,5 km najbrža je bila Marija Kosi iz Boksačkog kluba Omega, srebro je pripalo Elli Bogdanović, a bronca Mii Furdi iz OŠ Prelog. U muškoj konkurenciji najbrži je bio Luka Šostarić, drugo mjesto je pripalo Marijanu Kolaku, dok je treće osvojio Ivan Milak.

U glavne nagrade, uručene su i medalje po dobnim kategorijama, a posebne nagrade dodijeljene su najmlađim i najstarijim sudionicima. Utrka je održana u organizaciji Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” Ludbreg, Turističke zajednice grada Ludbrega i Grada Ludbrega te uz pomoć sponzora.