Tradicionalnom budnicom ulicama grada u 7 sati započela je tradicionalna ludbreška manifestacija – Fašnjak. Nastavlja se u poslijepodnevnim satima kada je na rasporedu fašnjanska povorka koja će i ovoga puta oživjeti pokladne običaje ljudi ludbreškoga kraj

Udruga Črni maček ludbreški u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Ludbrega te Gradom Ludbregom ove subote, 22. veljače, priprema tradicionalno „fašnjansko spelavanje vu centru sveta“. Bit će to 163. rođendan ove manifestacije što je potvrda bogate tradicije fašnjanskih dana u Ludbregu. 

Okupljanje sudionika povorke započinje u 13 sati na Trgu Slobode – Gundulićeva ulica – parking Gradskog stadiona. Na mjestu okupljanja dijelit će se poznati „ludbreški kraflini“, čaj i kuhano vino za sve sudionike povorke koja će se početi formirati u 13:30 sati.

Start fašnjanske povorke prema Trgu Svetog Trojstva uz pratnju Puhačkog orkestra Grada Ludbrega planiran je za 14 sati.

Središnji program na gradskom trgu uz spelavanje i huncutarije uključivat će i predstavljanje svake grupe maškara ili pojedinca, podjelu nagrada malog Princa i Princeze karnevala te zajedničku fotografiju svih sudionika spelavanja za koje će biti pripremljena i zakuska uz glazbu i druženje.