Danas je u Ludbregu otrčana poznata utrka ‘Centrum mundi’ koja je trebala biti održana tradicionalno u ožujku povodom Dana grada Ludbrega, no zbog epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom, ona je pomaknuta na 18. srpnja. Trčala se kraća dionica za rekreativce od 2,5 kilometara i duža od 10 kilometara čiji se rezultati boduju za Kup sjeverozapadne Hrvatske.

– Stigli su nam trkači iz cijele zemlje, interes svakako postoji što pokazuje i činjenica da je u utrci sudjelovalo 168 trkača što je lijepa brojka. Nadam se da su ljudi zadovoljni s utrkom, ona nije zahtjevna jer se trči po ravnom terenu. Ponosni smo što imamo sve generacije, a ostaje mali žal što ove godine ne sudjeluju učenici osnovne škole što je bilo nemoguće organizirati zbog situacije i termina – rekao nam je organizator i ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak Branko Dijanošić.

Najbolji na deset kilometara u muškoj konkurenciji bio je Alen Čretni (34:40, AK Zabok), drugo mjesto pripalo je Nevenu Jurkoviću (35:16, TK Ivančica), a treće Alenu Maltaru (35:38, Kkotoripski begači). U ženskoj konkurenciji najbrže je deset kilometara istrčala Paula Šimunčić (39:41, AK Varaždin), iza nje je na cilj stigla Nada Siladin (40:41), dok je treću poziciju zauzela Diana Lesar (44:50, Cheerleaders Livi).

U utrci na 2,5 kilometra u konkurenciji muškaraca prvi je bio Albert Rušak (8:02), drugi Benjamin Radetić (8:03), a treći Igor Begović (8:03, IND), dok su kod žena na 2,5 kilometara najbrže bile Dora Kovačić (9:36), Sanja Modrić (9:59) i Martina Jankulija (10:06, USR Sport za sve Mala Subotica).

Trkače je došao podržati i gradonačelnik Dubravko Bilić, a opširnije o utrci kao i dojmove trkača i pobjednika pročitajte u tiskanom izdanju Ludbreškog lista.

Trkači iz Međimurja uživali su na današnjoj utrci

Pobjednik utrke Alen Čretni s djevojkom Lorenom

Poznati ludbreški atletičar Tihomir Cenko s obitelji