Srednja škola Ludbreg sudjelovala je u međunarodnom projektu AR EDU – Augmented Reality Education. Projekt se temelji na razvoju i primjeni inovativnog obrazovnog alata temeljenog na ICT-u u školskim predmetima orijentiranim na STEM područje, a financiran je iz programa Erasmus +.

Projekt ja završio natjecanjem iz Matematike, Fizike, Kemije i Biologije i Geografije. U natjecanju su sudjelovali učenici od 1. do 3. razreda iz tri srednje škole iz Kočana (Makedonija), Ludbrega i Pazardžika (Bugarska). Iz Srednje škole Ludbreg sudjelovalo je 6 ekipa: Loomens, Pythons, Unlimited, Pretty Boys, SkyWalkers i Transformers.

Natjecanje se održavalo kroz 4 vikenda. Učeničke ekipe morale su pronaći 5 lokacija na području grada Ludbrega i pokušati točno odgovoriti na 5 pitanja pomoću mobilnih telefona s instaliranim Augmented Reality Edukacijskim Modulom.

Članovi ekipe Loomens ostvarili su odlične rezultate. Osim što su bili najbolja ekipa Srednje škole Ludbreg, osvoji su i titulu najbolje ekipe cjelokupnog natjecanja.

Loomensi su učenici 3. a razreda Borna Čukolin, Josip Kokolek i Josip Sušec.

– Za ovo natjecanje rekao nam je naš profesor. Zvučalo je prilično zanimljivo pa smo se odlučili pridružiti i vidjeti kako će proteći. Bilo je zaista zabavno šetati gradom rješavati pitanja koja smo dobili. Cijelo iskustvo bilo je nevjerojatno, ne samo za nas, već vjerojatno i za sve ostale. Druženje i zabava je jedina stvar koja nam nedostaje otkako je započela ova epidemija, pa je bilo sjajno ponovno vidjeti neke od naših prijatelja. – poručili su Borna, Josip i Josip koji su kao nagradu osvojili šestodnevno putovanje u Makedoniju koje bi se trebalo realizirati u listopadu.

Bravo za dečke, ali i za sve ostale ekipe Srednje škole Ludbreg!