Već tradicionalno uoči Božića i Nove godine Puhački orkestar Grada Ludbrega priređuje blagdanski koncert i tako već 21 godinu uzastopce.

     -Koncert je uvijek odlično posjećen pa je tako bilo i ovaj put. Uz božićne tradicijske skladbe izvodili smo i orkestralne skladbe. Četiri božićne skladbe orkestar je izveo zajedno sa zborom Glazbene škole. Vokalna skupina sastavljena od 9 članova Zbora također je u pratnji orkestra izvela dvije skladbe, a imali smo i pjevački solo nastup Marcela Dodleka. Marcel je učenik 2. razreda klavira odličnih glasovnih sposobnosti, a otpjevao je vjersku tradicijsku pjesmu Tiha noć. – pojasnio je Slobodan Vađunec, tajnik orkestra.

     Orkestar već desetak godina vodi magistar glazbene umjetnosti Marko Prepelić koji ove godine vodi najmlađi orkestar do sada. Naime, ove godine su ionako mladom orkestru pristupila još nekolicina mladih svirača polaznika Glazbenog odjela OŠ Ludbreg. Zbog toga je dolazak članova orkestra koji studiraju na muzičkim akademijama značajan.

     -Iako sa orkestrom nisam imao niti jednu probu vjerujem da sam pomogao da cjelokupna izvedba bude bolja. Naime, u Zagrebu je za Advent i Božić isto ‘ludnica’ jer sviramo u raznim orkestrima i manjim sastavima. Neki uspiju doći, neki ne. Jučer sam svirao u Zagrebu, danas na koncertu ovdje, a već sutra idem ponovno u Zagreb gdje još prije Božića imam dva nastupa. Skladbe koje smo svirali zajedno sa pjevačkim zborom su bile posebno simpatične. – rekao je Alen Vađunec, student 3. godine trube na Muzičkoj akademiji.

     Orkestru su pomogli svirati i pridruženi članovi uglavnom iz koprivničkog područja: Zvjezdan Pehnec – krilnica, Davorin Premec – alt sax, Ivan Korošec – tenor sax i Stjepan Novak – bariton.

     -Vezano uz ovogodišnji koncert htio bih naglasiti dvije izvedbe. Prvo, simpatični nastup malog Marcela Dodleka koji ima prekrasni glas, a pjevao je solo Tihu noć uz pratnju orkestra. Zajednički sa pjevačkim zborom izveli smo i jednu od najpoznatijih melodija koja se u ovo božićno vrijeme izvodi gotovo u cijelom svijetu Little Drummer Boy koju u originalu izvodi Bing Crosby, a kasnije su je izvodili mnogi poznati glazbenici kao što je Frank Sinatra i grupa Boney M. Vjerujem da se ta izvedba svidjela našoj ludbreškoj publici kojoj u ime cijelog Puhačkog orkestra želim blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2018. godinu. – rekao je Marko Prepelić, dirigent orkestra.

     Program je vodio Aleksandar Horvat, a iza zastora niste vidjeli Jelenu Pokos-Prepelić koja je pripremala pjevački zbor i pjevala zajedno s njim.