Vatrogasci Grada Ludbrega prigodno su obilježili blagdan svetoga Florijana slavi na prigodnoj svečanosti 4. svibnja u prigradskom naselju Slokovcu. Kod vatrogasnog doma održano je postrojavanje predstavnika svih DVD-a koje djeluju na području Grada Ludbrega. Vatrogasci su u mimohodu prošli do raskrižja s kapelicom, a zatim se povorka vratila do Vatrogasnog doma gdje se za vatrogasce služila sveta misa. Organizator je bila Vatrogasna zajednice Grada Ludbrega, a domaćin DVD Slokovec.
Sveti Florijan, zaštitnik vatrogasaca i zaštitnik od paleži, zaštitnik je Slokovca. U ovom naselju u prošlosti su često puta planule slamom prekrivene kuće i gospodarski objekti, pa su mještani imali puno razloga odabrati svetog Florijana za svog zaštitnika, da ih čuva od vatre i požara. Svome zaštitniku svetom Florijanu mještani Slokovca su još 1869. godine podigli kapelicu u naselju na raskrižju putova. A vatrogasno društvo u Slokovcu osnovali su još 1926. godine.
Žitelji Slokovca blagdan uvijek obilježavaju prve nedjelje nakon 4. svibnja ako blagdan pada radnim danom kao što je slučaj i ove godine, a to je oduvijek vrlo važan dan za ovo naselje. Tako će se i ove nedjelje 7. svibnja u Slokovcu služiti blagdanska sveta misa, a mještanima će se na slavlju u čast svetog Florijana pridružiti i njihovi brojni gosti.