Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, koji je zajedno sa svojom kandidatkinjom za zamjenicu Renatom Potočnik, uvjerljivo pobijedio u prvom krugu za novi mandat na čelu Ludbrega u četvrtak 25. svibnja je i službeno preuzeo ponovo dužnost gradonačelnika. Tim povodom on i njegova nova zamjenica Potočnik održali su konferenciju za novinare na kojoj su potvrdili da brojni projekti i programi idu dalje i da se u Ludbregu jednostavno nastavlja posao.
Vezano uz nastavak projekata Bilić je rekao da se nastavio rad na dobivanju novih sredstava preko EU fondova. Jedan se tiče uređenja Otoka mladosti dok se drugi odnosi na područje obrazovanja.
-Imamo četiri aktivna EU projekta, dva koja očekujemo te još jedan vezan uz kulturnu baštinu. To za naš grad znači pune ruke posla što se tiče projekata. Tu su i oni uobičajeni stalni poslovi i briga za naše sugrađane – kazao je Bilić. U suradnji sa ŽUC-om očekuje dovršetak izgradnje Frankopanske ulice kao i dovršetak Vinogradske. Također, podsjetio je na ulaganje u izgradnju i obnovu javne rasvjete na području cijelog grada.
Inače, Ludbreg je prošli tjedan dobio i odluku o energetskoj obnovi višestambenih zgrada, točnije Lukom je dobio projekt od 1,5 milijuna kuna za obnovu jedne od zgrada u Ludbregu.
Također, dobivena je i obavijest o skorom početku izgradnje reciklažnog dvorišta. Osim najave nastavka brojnih projekata u gradu konferencija za novinare bila je prilika i za predstavljanje zamjenice Renate Potočnik, koja je u prošlom mandatu bila predsjednica Gradskog vijeća. Upravo u toj suradnji, koja je bila kvalitetna i dobra
u prošlom mandatu, Bilić vidi garanciju da će takva biti i sada na relaciji gradonačelnik – zamjenica. Potočnik je
potvrdila da se radi o kontinuitetu i nastavku dobre suradnje posebice na strateškim odlukama kao što je bilo i dosada.
-Grad se dokazao, kao i tim ljudi u gradu, da mogu raditi na projektima i drago mi je što mogu biti dio tog tima. Sa
svojim znanjem i iskustvom iz poduzetništva mogu sigurno doprinijeti u radu. U gradu i gradskoj upravi je jedna
izuzetno pozitivna atmosfera i to zasigurno mora dati rezultate koje treba pokazati građanima – kazala je Potočnik.
Dodala je da je pred svima njima zadatak da dokažu da su zaslužili veliku potporu koju su im dali građani. Inače, nova zamjenica svoj će posao obavljati volonterski što znači, napomenuo je Bilić, čime će ostati značajna sredstva za rad brojnih udruga ili za neke nove projekte.