Prva etapa biciklističke utrke Tour of Croatia krenula je u Osijeku, a završila u Koprivnici. Biciklisti su također prošli i Ludbregom uz izravan prijenos na HRT-u, Eurosportu i Eurosport Asia tako da su sliku iz Hrvatske, odnosno Centra svijeta vidjeli gledatelji u 177 zemalja svijeta.

Talijanski biciklist, član ekipe UAE Team Emirates Sacha Modolo pobjednik je prve etape trećeg izdanja Tour of Croatia, koja se u utorak vozila u dužini od 227 kilometara. Izvrsni sprinter jednog od četiri World Tour timova koji sudjeluju na utrci slavio je u grupnoj završnici nakon 5 sati, 24 minute i 19 sekundi vožnje. U vremenu pobjednika završio je još 151 od ukupno 155 natjecatelja koliko ih je startalo.

Biciklisti su krenuli u natjecanje iz kišnog Osijeka, da bi preko Belišća, Virovitice, Koprivnice i Ludbrega završili etapu drugi put u Koprivnici – na suhom tlu. Petorica su se biciklista odvojila od skupine već nakon 40-ak kilometara utrke, izmjenjujući se međusobno u vodstvu idućih 170 kilometara, odnosno sve do 15-ak kilometara prije cilja, kad ih je peloton napokon dostigao i preuzeo kontrolu nad utrkom. U vodećoj su se skupini našli Nijemac Jannik Steimle (Team Felbermayr Simplon Wels), Rus Nikolaj Trusov (Gazprom-Rusvelo), Slovenac Gregor Gazvoda (Adria Mobil), Irac Michael O’Loughlin (Team Wiggins) i Turčin Ahmet Akdilek (Torku Sekerspor). Njihova najveća prednost iznosila je 10.5 minuta.

Modolo, koji vozi za momčad Emiratesa, primio je nagrade od v.d. gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića i gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića te crvenu i plavu majicu za vodećeg u ukupnom poretku i bodovima. Drugoplasirani, s 2 sekunde zaostatka, bio je Rumunj Eduard Michael Grosu, dok je treći u cilj ušao još jedan Talijan Nicolas Marini.