„Od 6 do 66“ slogan je projekta besplatnih plesnih radionica koje organizira Udruga žena Margareta iz Sigeca Ludbreškog u suradnji s Plesnom školom „Ritam“ iz Koprivnice.

-Radionice se organiziraju s ciljem pružanja prilike ljudima da se druže, osjete pozitivan učinak koji ples i umjetnost imaju na tijelo i duh, da na taj način poboljšaju zdravlje, ali i da razvijaju svoju kreativnost i muzikalnost. Drago nam je da je Grad Ludbreg prepoznao dobrobiti ovog programa te ga uzeo pod svoje pokroviteljstvo. – poručuje predsjednica Udruge, Nikolina Magić-Lilek.

-Ples je u zadnje vrijeme vrlo podcijenjen i mladi ga sve rjeđe prakticiraju. Možda je upravo ovo jedan od načina da se to promijeni. Naše dosadašnje iskustvo kao voditelja plesnih radionica je da se zapravo više sudionika okupi tek na drugoj ili trećoj radionici. Na početku su ljudi uvijek skeptični, međutim kada se proširi dobar glas vrlo brzo se proširi i broj zainteresiranih.  –  kaže Mihael Juranić koja je uz Alena Jančeveca voditeljica ove „Plesne škole za sve“.

Na prvoj plesnoj radionici održanoj 13. travnja okupilo se 20-ak zainteresiranih sudionika koji su za početak učili osnove engleskog valcera i cha-cha-cha. Posebno zanimljivo bilo je najmlađima koji su vrlo brzo „polovili“ korake i ne bi nas čudilo da ih kroz koju godinu bodrimo na plesnim natjecanjima.

Ako i vi uživate u glazbi i druženju pridružite im se na tečaju! Osim engleskog valcera i cha-cha-cha bit će tu i disco foxa, foxtrota, bečkog valcera, rumbe, salse, jivea, rock ‘n’ rolla i još brojnih drugih standardnih, latinsko – američkih i društvenih plesova. Vjerujemo da će ritam s lakoćom savladati i oni mlađi ali i oni od 66, ako ne i stariji.

-Plesna škola će se održavati u društvenom domu Sigetec Ludbreški svake subote sve do kraja mjeseca lipnja, a s obzirom na broj prijavljenih tečajevi bi se mogli održavati i dalje u periodu od rujna do prosinca, za kada pripremamo iznenađenje za sve polaznike. Ukoliko se netko želi priključiti sve što treba jest jednostavno doći u subotu na plesnu radionicu. O svim dodatnim informacijama kao i o točnom vremenu početka radionice možete se informirati na našoj Facebook stranici: Udruga žena Margareta ili se javiti našoj predsjednici Nikolini Magić-Lilek. – poručuju iz Udruge žena Margareta.

Ukoliko još uvijek niste sigurni želite li se priključiti, kao pomoć donosimo Vam fotogaleriju sa prve plesne radionice.