);
Antunovo u Selniku

Antunovo u Selniku

      Selničani su ponosni na svoje mjesno proštenje koje započinje u kapeli sv. Antuna, a nastavlja na igralištu NK Plitvica. Tako je bilo i ove godine kada je bogat program u novouređenoj crkvi započeo koncertom KUD-a Juraj Lončarić iz Hrženice.

     -Prvo smo dali restaurirati kip sv. Antuna, a ove godine smo u ludbreškom resturatorskom centru obnovili i zaštitili od propadanja oltar. Cijena radova na oltaru kreće se oko 50 tisuća kuna i tražimo načine kako da iz više izvora namirimo taj trošak. U planu je još i restauracija samog postolja oltara. – rekao je Vedran Matijašec, mještanin Selnika.

     Misno slavlje vodio je župni vikar Kristijan Stojko, a osim glavne mise u subotu, vjernici su mogli doći na molitvu i u ponedjeljak i utorak. No, kako je crkva vrlo blizu groblju, a tamo se nikome ne ide, mnogima su više odgovarali sadržaji koje je Mjesni odbor Selnika organizirao na nogometnom igralištu i pod šatorom.

     -Mjesni odbor je uz svesrdnu pomoć Društva žena, NK Plitvica i DVD-om Selnik pripremio raznovrsni program. Na terenu će utakmice igrati veterani ludbreške Podravine, Radničkog iz Hrženice, NK Galeb iz Kuzminca i Trnave iz Goričana. U pauzama utakmica, pod šatorom odvijat će se kulturno-umjetnički program u kojem će sudjelovali članovi ritmičke skupine KUD-a Anka Ošpuh. Voditelj programa je Ivica Kolmar. U večernjim satima svira grupa Tim, a kao gost iznenađenja predstavit će se i Nikola Švenda poznatiji kao Žiga Međimurski. – rekao je Tihomir Horvat, predsjednik VMO Selnik.

      Na proslavi Antunova u Selniku gosti su mogli uživati u već tradicionalnom volu s ražnja, a ove godine na ražnju okretalo se i pečeno prase. Porcija jednog i drugog mesa s prilogom i kruhom stajala je prihvatljivih 35 kuna. Događanjima pod šatorom pribivali su i političari koji su, kao i ranijih godina, htjeli biti viđeni. U ovakvom formatu proštenje u Selniku organizira se već šestu godinu pa je za očekivati da će se tradicija nastaviti i sljedeće godine jer što je dobro i veseli srce ne treba mijenjati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content